Haberler

Van'da "Yanlış İğne Öldürdü" İddiası

Van'da, hastanede tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Naci Öztürk'ün ailesi, oğullarının yanlış iğne sonucu öldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Van'da, hastanede tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Naci Öztürk'ün ailesi, oğullarının yanlış iğne sonucu öldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını söylerken, hastane yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Edinilen bilgiye göre, Altıntepe Mahallesi'nde belinden rahatsız olan 18 yaşındaki Naci Öztürk, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Göğüs cerrahi servisinde tedavi gören genç, öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Oğullarının yanlış iğneden dolayı hayatını kaybettiğini ileri süren aile ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti.

Naci Öztürk'ün ihmal kurbanı olduğunu iddia eden yakınları tepkilerini dile getirerek, "Yanlış bir iğne vurmuşlar. İğneden sonra kaç kez doktora gittik ama hep oğlumuzun durumunun iyi olduğunu söylediler. Doktor odasına kapanıyordu ve ilgilenmiyordu, hemşireler de bilgisayarda kağıt oynuyordu. Çocuğumuz ihmal kurbanı oldu. Biz bu hastane ve doktorlardan davacıyız. Ankara'ya sesleniyorum, çok güzel bir hastane yapmışlar ama doktor yok. Buraya doktor göndersinler. Yeğenimiz bel hastalığından dolayı burada yatıyordu ve başka da bir sorunu yoktu" iddialarında bulundu.

Gözyaşlarını tutamayan amca Musa Öztürk ise, "İki gün önce kalçadan iğne vuruldu. Yeğenim bu iğneden zehirlendi. Biz doktora gittik, 'Bir şey yok' dedi. İhmal kurbanı oldu yeğenimiz" şeklinde konuştu.

Naci Öztürk'ün refakatçisi olan amca Mehmet Şah Öztürk de hastane çalışanlarını sorumlu tutarak, "Ben refakatçiydim. Doktorun elini öptüm, 'Gel hasta fenalaştı' diye ama gelmedi. 18 yaşındaki genç gözümün önünde gitti. Böyle bir şey olur mu? İğne vurulmuş, simsiyah olmuş yarası ve bana, 'Alkolle sil' diyorlar. Hemşire de, 'Doktor Beyi rahatsız etmeyin' diyor. Böyle saçmalık mı olur?" ifadelerini kullandı.

Naci Öztürk'ün cenazesinin yapılacak olan otopsinin ardından toprağa verileceği öğrenilirken, hastane yetkililerinin valilik izni olmadan iddialar hakkında bir açıklama yapmayacakları, uygun görülürse otopsi sonrası yazılı bir açıklama yapılabileceği belirtildi.

- VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Musa Öztürk Altıntepe Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title