Haberler

Valla Kanyonunda Mahsur Kalma

Kastamonu Pınarbaşı ilçesi'nde Valla Kanyonu'nda mahsur kalan dağcılara kurtarma ekipleri ulaştı.

Kastamonu Pınarbaşı ilçesi'nde Valla Kanyonu'nda mahsur kalan dağcılara kurtarma ekipleri ulaştı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, kurtarma ekiplerinin mahsur kalan kişilere ulaştığını belirterek, en kısa zaman da bu kişilerin ilçeye getirileceğini söyledi.

ICC Kanyonik Grubu'ndan Anıl Bakan, Füsun Sönmez, Nejla Tatlı, Yalçın Akbulut, Bayram Sönmez ve Ahmet Yarlıgan isimli vatandaşların dün ilçeye geldiklerini belirten, Kantay şunları söyledi:

"Başbakanlık Acil Afet Durum Başkanlığı vasıtasıyla Genelkurmay Hareket Bölgesi'nden helikopterli arama kurtarma timimiz bölgemize vatandaşlarımızı kurtarmak için dün akşam saatlerinde intikal etmiştir. Ancak hava muhalefeti ve havanın kararması nedeniyle ilk uçuşlar bölgeye ulaşılamamasına rağmen daha sonra ikinci uçuş 22.00 sularında denenmiş, çetin hava koşullarına rağmen ikini uçuşta mağdurlarımızın yeri tespit edilmiş fakat yerlerine iniş gerçekleştirilememiştir. İniş yapılamamasına rağmen mağdur vatandaşlarımıza helikopterden yaşam destek paketleri atılmıştır.

Pınarbaşı Kaymakamlığı'nda konuya ilişkin bir kriz masası dün itibariyle kurulmuştur. 20 Ağustos sabahı saat 05.00'da karadan tekrar kurtarma harekatı başlatılmıştır. İstanbul Acil Afet Müdürlüğü, İl Jandarma Arama Kurtarma ekipleri sabah saat 08.35'te, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Arama Kurtarma Timi 10.45'te kanyona giriş yapmışlardır. Bu gün saat 5.30'dan beri havanın iyileşmesini bekleyen hava kuvvetleri ancak saat 10.42'de havanın açılması üzerine Pınarbaşından bölgeye intikal etmiştir. Biraz önce aldığımız sevindirici bir haberde 2 komanda olay yerine indirildi.Vatandaşlarımıznda kurtarılması için bekleme halindeyiz. Üzücü olaydan dolayı rahmetli olan arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. ve inşallah vatandaşlarımıza yakın bir saat itibariyle kurtarmayı ümit ediyoruz."

Muhabir: Özkan Beyer / Yusuf Çelik /Mustafa Gökçeoğlu/Ömer Erim Baştimar

Yayıncı: J.Jale Durgun - KASTAMONU

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Akbulut Kastamonu Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title