Haberler

Vali Şahin'den Termeli Öğrencilere: Ailenize Söyleyin, Evlerin Dış Cephelerini Boyasınlar

SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, Terme İlçesi'nde Kozluk OMV Lisesi'nde düzenlenen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı kapanış ve karne dağıtım törenine katıldı.

SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, Terme İlçesi'nde Kozluk OMV Lisesi'nde düzenlenen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı kapanış ve karne dağıtım törenine katıldı. Öğrencilere hitaben konuşma yapan Vali Şahin, "Ana yol güzergahında evleri olan varsa ailenize söyleyin, evlerinizin dış cephelerini sıva yapsınlar ve boyatsınlar. Çünkü bu güzergah her geçen gün kalabalıklaşıyor. Çok fazla insan farklı şehirlerden Terme'mizin iç ve dış yollarını kullanarak buradan Doğu Karadeniz'e doğru gidiyorlar, turlar yapıyorlar. Onun için bu konuda siz herhangi bir çevreci gibi değil ama böyle özgün, öz çevreci gibi bize katkı sağlayın" dedi.

Samsun 2016-2017 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle Terme İlçesi'nde Kozluk OMV Lisesi'nde karne dağıtım ve kapanış töreni düzenlendi. Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İl Milli Eğitim müdürü Coşkun Esen, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Halkoyunu gösterisinin ardından konuşma yapan Vali Şahin, "Sevgili öğrenciler; sizin başarınız sadece sizin hayatınıza başarı katmayacak. Bu yukarılara çektiğiniz bayrağımızı gönderde daha yukarılara taşıyacaksınız. Bu yıllarınızı çok iyi değerlendirirseniz mutlak suretle çok iyi fakültelere gireceksiniz, girmek durumundasınız. Sizden istirhamım; çok okuyun, farklı kitaplar okuyun. Kendinizi geliştirmenin yolu, yöntemi çok kitap okumaktan geçiyor. Her ortamda tavsiye ettiğim bir şey var. Yabancı dil konusunda mutlak suretle İngilizceyi çok iyi düzeyde öğrenin ama sadece İngilizceyle yetinmeyin. Artık bir dil yetmiyor. Birden fazla dil öğrenin. Çünkü şu an hayatınıza yön verme noktasındasınız" dedi.

Vali Şahin, öğrencilerden yemyeşil olan Terme'nin kıymetini bilmelerini isteyerek "Ana yol güzergahında evleri olan varsa ailenize söyleyin, evlerinizin dış cephelerini sıva yapsınlar ve boyatsınlar. Çünkü bu güzergah her geçen gün kalabalıklaşıyor. Çok fazla insan farklı şehirlerden Terme'mizin iç ve dış yollarını kullanarak buradan Doğu Karadeniz'e doğru gidiyorlar, turlar yapıyorlar. Onun için buradan geçen insanların, vay be ne kadar güzel bir şehir demeleri var. ya da şuraya bak böyle bir kent olur mu demeleri var. Onun için bu konuda siz herhangi bir çevreci gibi değil ama böyle özgün, öz çevreci gibi bize katkı sağlayın. Hem Terme'mizi güzelleştirelim, hem de buradan geçen insanların göz zevkine bir helal gelmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir tatil diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu. Şiir okuma ve müzik dinletinin ardından öğrencilere karneleri verildi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin Kozluk Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title