Haberler

Vali Gündüzöz: "Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli"

Güncelleme:

Vali Gündüzöz: "Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli" Muş Valisi İlker Gündüzöz: "Tatbikatları yapmazsanız afetlere hazırlıklı olamayabilirsiniz" Muş'ta "Yerel Düzey 2022 Masabaşı ve Saha Tatbikatı" gerçekleştirildi Muş Valiliği koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü...

Vali Gündüzöz: "Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli"

Muş Valisi İlker Gündüzöz:

"Tatbikatları yapmazsanız afetlere hazırlıklı olamayabilirsiniz"

Muş'ta "Yerel Düzey 2022 Masabaşı ve Saha Tatbikatı" gerçekleştirildi

MUŞ - Muş Valiliği koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yerel Düzey 2022 Masabaşı ve Saha Tatbikatı", 54 araç ve 342 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezinde düzenlenen tatbikat, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç'in, Muş Valisi İlker Gündüzöz ve paydaşlara brifing vermesiyle devam eden tatbikat, Murat Nehri'ndeki bir adacıkta mahsur kalan vatandaşların kurtarılma anının canlı yayın görüntüsünün ekrana yansıtılmasıyla devam etti. Yapılan bilgilendirmelerin ardından sahadaki kurtarma operasyonları için start veren Vali Gündüzöz, beraberindekilerle birlikte tatbikatın düzenlendiği tren garı yakınındaki boş alana geçti. Buradaki güvenli alanda AFAD öncülüğündeki paydaşların da katılımıyla senaryo gereği hazırlanan deprem, yangın, göçük altından kurtarma, kimyasal sızıntı, trafik kazası ve afet sonrası alınacak tedbirler konulu sahneler canlandırıldı.

"Tatbikatları yapmazsanız afetlere hazırlıklı olamayabilirsiniz"

Gerçeği aratmayan tatbikatın sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Valisi İlker Gündüzöz, bugün hem koordinasyon merkezinden canlı bağlantı yapmak suretiyle hem de alanda bizzat izleyerek çok geniş bir tatbikat yaptıklarını söyledi. Tatbikatı AFAD'ın üstlendiğini ve paydaşlarının da bulunduğunu ifade eden Vali Gündüzöz, "Jandarma, sağlık, itfaiye, emniyet, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşları ile diğer tüm birimler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü dahil burada yer aldılar. Tatbikatları yapmazsanız afetlere hazırlıklı olamayabilirsiniz. Onun için hem farkındalığı oluşturmak hem de personeli diri tutmak açısından bu tatbikatlar belli bir düzen içerisinde yapılmakta. Biz afet ülkesiyiz. Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli. Afetlere hazırlıklı olma noktasında önemli bir husus planlama. Bu planlamayla birlikte yaptığınız planların sahada nasıl uygulandığında daha afet olmadan, o curcuna yaşanmadan test etmek, işte bugün bu yapıldı" dedi.

"Amaç deprem anında koordinasyonun mükemmelen yapılmasını temin etmek"

Yangın, deprem, kurtarma, kimyasal sızıntı, afet sonrasında alınan önlemler, Kızılay'ın AŞ çadırı kurmuş olması, konaklama çadırlarının kurulmuş olması ve UMKE'nin sağlık çadırını kurmuş olmasının gözden geçirildiğini kaydeden Vali Gündüzöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradaki amaç deprem anında koordinasyonun mükemmelen yapılmasını temin etmek. Emeği geçen AFAD teşkilatı başta olmak üzere kolluk kuvvetlerimize, belediyemize, sağlık teşkilatımıza, Kızılay'ımıza ve diğer tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Allah bu ülkeye afetler yaşatmasın ama her anda afet yaşayacakmış gibi hazırlıklı olmamız lazım. Bu hem bilimsel olarak böyle hem de dinimizin gereği böyle."

Tatbikata Muş Valisi İlker Gündüzöz'ün eşi Doç. Dr. Meşide Gündüzöz, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kamu kurum amirleri, STK'lar, dernekler ile gönüllüler katılım sağladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muş Valiliği Muş Güncel Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title