Haberler

Vali Çakacak'tan "Yılın Babası"Na Ziyaret

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, koruyucu babası olduğu 13 yaşındaki Kader'e böbreğini bağışlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Yılın babası" seçilen Mustafa Boyraz'ı ziyaret ederek kutladı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, koruyucu babası olduğu 13 yaşındaki Kader'e böbreğini bağışlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Yılın babası" seçilen Mustafa Boyraz'ı ziyaret ederek kutladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, 8 yaşındayken eşi ile koruyucu ailesi olduğu 13 yaşındaki Kader'e böbreğini veren, bu örnek davranışla da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Yılın babası" olarak ödüllendirilen Boyraz'ı 75. Yıl Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Fedakar davranışından dolayı Boyraz'ı kutlayan Çakacak, "Bu fedakarlık örneği tüm insanlığa örnek teşkil edebilecek bir davranıştır." ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Koruyucu aile" uygulamasının son derece faydalı ve başarılı olduğunu belirten Çakacak, bu sayede birçok çocuğun yeni bir aileye kavuşarak geleceğe daha büyük umutlarla bakabildiğini kaydetti.

Mustafa Boyraz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, anne babalığın sadece kan bağıyla değil, can bağıyla da mümkün olduğunu vurguladı.

Boyraz, Kader gibi daha nicelerinin bu tür yardımlara ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek, bu nedenle organ bağışı konusunda son derece duyarlı olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Anne Azize Boyraz ise Kader hayatlarına girdikten sonra, eşinin kurtulamaz denilen bir trafik kazasından kurtulduğunu ve böbrek nakli için yapılan rutin tetkikler sırasında tesadüfen safra kesesi kanseri teşhisi konulduğunu belirterek, erken teşhis sayesinde de eşi Mehmet Boyraz'ın bir kez daha hayata tutunduğunu ve bunun bir mucize olarak gördüğünü ifade etti.

Kader Yılmaz da yeni yaşamı için büyük hayaller kurduğunu aktararak, geçen hafta girdiği bursluluk sınavını kazanması halinde bursunu ve çok değer verdiği saçlarını hasta çocuklara umut olması açısından LÖSEV'e bağışlamak istediğini ifade etti.

Diyaliz hastası 13 yaşındaki Kader Yılmaz, koruyucu babası Mustafa Boyraz'dan alınan böbreğin nakledilmesiyle sağlığına kavuşmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da önceki gün düzenlenen etkinlikte Mustafa Boyraz'a Babalar Günü dolayısıyla "Yılın Babası" ödülünü vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Çakacak Mustafa Boyraz Mersin Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title