Haberler

Uzaylı Zannedip Dövdükleri Hayvanın Ardından Trajik Bir Hikaye Çıktı

Güncelleme:

Güneydoğu Asya'nın Borneo adasında yaratık zannedilerek öldüresiye dövülen ve Youtube'da videosu paylaşılan hayvanın ardından oldukça üzücü bir hikaye çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda Youtube'da paylaşılan bir video kafaların karışmasına yol açmış, "Acaba görüntülerdeki yaratık bir uzaylı mı, yoksa yeni bulunan bir tür mü?" sorularına sebep olmuştu. Fakat görüntülerin ardından oldukça içler acısı bir hikaye çıktı.

GÖRÜNTÜSÜ YOUTUBE'DA PAYLAŞILMIŞTI

Güneydoğu Asya'da bulunan Borneo adasında çekilen görüntüler 30 Ocak tarihinde Youtube'da paylaşıldı. Palmiye yağı üretimi için kullanılan bir fidanlıkta çekilen görüntü hakkındaki spekülasyonlar o günden bugüne devam ediyor. Bazıları bu yaratığın "Malezyalı Çupakabra" adıyla bilinen mitolojik bir hayvan olduğunu iddia ederken, bazıları da cevabı uzayda aradı. Fakat acı gerçek geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

Görüntülerdeki yaratık, güneş ayısı olarak bilinen bir ayı türüydü ve sağlıklı olduğu zaman şöyle görünüyordu:

"YARATIĞI GÖRDÜĞÜMÜZDE ŞOK YAŞADIK"

Ayının nasıl olup da bu hale geldiği henüz kesinlik kazanmadı. Ancak Ocak ayında Borneo Post'a konuşan fidanlık çalışanlarının ifadeleri, bu konuda bir miktar fikir veriyor.
Youtube'daki görüntüyü çeken ve paylaşan fidanlık çalışanları, "Yaratığı gördüğümüzde şok yaşadık. Hayatımız boyunca böyle bir yaratıkla karşılaşmamıştık. Aramızdan birisi çıktı ve hayvana bayıltana kadar vurdu. Bilincini tekrar kazandığında ise, onu ormana gitmeye zorladık" diye anlattı. Videodaki görüntülerde de hayvanın can havliyle ormana doğru gitmeye çalıştığı, ancak pek de başarılı olamadığı görülüyor.

YAŞAM ALANI KISITLANDI

IFL Science sitesindeki habere göre Borneo adasındaki yağmur ormanları, inanılmaz sayıda hayvana ev sahipliği yapıyor. Ancak bu ormanlar, palmiye yetiştirmek üzere dikilen fidanlıklara kurban veriliyor ve pek çok hayvanın yaşam alanı kısıtlanmış durumda. Güneş ayıları ya da Latince adıyla 'Helarctos malayanus' da yaşam alanı hayli kısıtlanan bu hayvanlar arasında bulunuyor. Bugün bu ayıların yaşam alanları yarı yarıya azaltılmış durumda. Güneydoğu Asya'da ticari sebeplerle avlanan ayılar, Borneo'da ise ormanların azalması yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500

Yorumlar (11)

APTAL HERİFLER:

gERÇEKTEN UZAYLI GELSE DEMEKKİ DAYAK YİYİP GİDECEK NE CAHİL İNSANLAR VAR

16
0
yanıtYanıtla
MEM:

bu doğa harikası hayvana kıyanların insanlığından şüphe ediyorum ona saldıran insan değil. .

11
0
yanıtYanıtla
utopyaMobil-ANDROID:

uzayli oldugu zaman dovulmesi mi gerekiyormus? neden bizde bu siddet icgudusu agir basiyor? cocugunu doven , karisini doven,hayvanlari doven, onune geleni doven bu Insanlari lanetliyorum

10
0
yanıtYanıtla
sagoistMobil-ANDROID:

ne gerizekalilar yaa

6
0
yanıtYanıtla
Nihat. ÜnalMobil-IOS:

Zaten insan olasalar saldırmazlar. Demekki saldıranlar hayvandı

2
0
yanıtYanıtla
Iğdırlı ismailMobil-IOS:

Ne iki ayaklı hayvanlar var şaşmamak Lazım insan insanı sevmeyen bir dünüyada yaşıyoruz hayvana ne gerek var

1
0
yanıtYanıtla
CemaliMobil-IOS:

Uzaylı Sanmak:) birde iki tokat atıp yollamak:):)

1
0
yanıtYanıtla
ÖzgürMobil-ANDROID:

dünyada ve en önemlisi ülkemizde butun canlılara yaşam hakkını savunacak bir düşünce biçimi insanlara aşılanmalı. hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun önce yaşam hakkı olduğunu bilmeli insan. buna Azerbaycanlilar da dahil. orda canlılara karşı bir katliam var. sessiz kalinmamali. her canlının canı eşit oranda yanar şiddet karşısında.

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Vay be ne değişik hayvanmış

0
0
yanıtYanıtla
SÜMEYYE:

Vay be ne değişik hayvanmış

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title