Haberler

Usta Oyuncu Altan Günbay Vefat Etti

Güncelleme:

Bugüne kadar 100'ü aşkın filmde rol alan Yeşilçam'ın usta ismi, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Altan Günbay vefat etti. Bugüne kadar 100'ü aşkın filmde oynayan ve yapımcılık da yapan Günbay, bir süreden beri sağlık sorunları yaşıyordu.

AÇIKLAMA YAPILDI

82 yaşındaki Altan Günbay, Sinema Oyuncuları Derneği üyesi ve Devlet Opera ve Bale sanatçısıydı. Sinema Oyuncuları Derneği Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Üyemiz sanatçı Altan Günbay'ın ölümü hepimizi derinden sarsmıştır. Ailesine ve yakınlarına, tüm sinema ve sanat dünyasına baş sağlığı diliyoruz" denildi.

ALTAN GÜNBAY KİMDİR?

Altan Günbay, 19 Ocak 1932 tarihinde Konya'da doğdu. Gazi Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi. Almanya'da eğitim gördü.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde çalıştı. Sahneye ilk defa 1954 yılında "Cavalleria Rusticana" operasıyla çıktı. Othello, lucia , Carmen, Salome gibi 20 operada başrol oynadı. 1969 yılında istanbul devlet operası'nın kurulmasıyla birlikte istanbul'a nakil oldu. istanbul'da 30 yıl boyunca sürdürdüğü solist sanatçılığının yanısıra rejisörlük ve müdür yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

1964 yılında "Şehrazat" filmiyle sinemaya başladı. 250 den fazla filmde oynadı. Bir zamanlar Türkiye'nin Yull Bryner'i olarak tanınmış , aslında kel olmadığı halde özellikle saçlarını kazıtmıştır. 1966 yapımı "Altın Çocuk" filminde yönetmen Memduh Ün saçlarını kazıtmasını isyeyince filmden sonraki 18 yıl boyunca saçlıyken saçsız gezmiştir.

Usturaya vurulmuş başı, ince bıyıkları ve karakteristik ifadeleri ile sinemamızın en önemli karakter oyuncularından biridir Altan Günbay. Üstlendiği kötü adam rollerini başarıyla canlandırmış, ona ün getirmiş fiziğini uzun yıllar korumuştur.

Altan Günbay, halen sinema ve dizi çalışmalarına devam etmektedir. Son olarak Çocuklar Duymasın adlı televizyon dizisinde Haluk karakterinin babasını canlandırmıştır.

"Uykusuz geceler" filminin fon müziği yapan Günbay , "Buğulu gözler","Bekliyorum" gibi bir çok şarkı da besteledi.

1982 yılında "Beni Unutma", ve "Seni Kalbime Gömdüm" filmlerinin yapımcılığını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altan Günbay Politika Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500

Yorumlar (25)

hamzahamza@mail.com:

suriyede ölen bebelerin tüğü olamaz 82 yıllık boş bir hayat...82 yıl dünyadaydı ama neden dünyada olduğunun 82 yıl farkında olamadı yazık ki ne yazık...

2
30
yanıtYanıtla
hamzahamza@mail.com:

vereceğiniz cevaplar bunlardan öteye geçmez...neden yaşadığınızı bilmiyosunuz boş yaşayıp ölümü bekleyen zavallılarsınız aslında...

yanıt0
yanıt0
USULCAduygu35sal@hotmail.com:

SEN NİYE YAŞION HAMZA BENDE BU ZAMANA KADAR Bİ İCRATINI MMLEKETE HAYIRLI DUYMADIM....DEMEKKİ SENDE BOŞ ADAMSIN...

yanıt0
yanıt0
cem tunam2mccs@windowslive.com:

HAMZA bey (bey lafı nezaketen hak ettiğiniz için değil),size sormak isterim vefaat eden sanatçımızı şahsen tanıyor muydunuz? Gerçi bu sorumda manasız çünkü edep ve haya sahibi bir insan birisini nefes kadar yakından tanısa bile,arkasından bu cümleleri kurmaz. Bizim din'imizde,geleneğimizde bu tür hadsizliklere yer yoktur... Allah sizi ıslah etsin...

yanıt0
yanıt0
hamzahamza@hotmail.com:

dediğim gibi cevaplarınız bunlardan öteye geçmez...aslında söyleyecek çok şeyim var ama burası yeri değil...bazı şeyleri hatırlatıp düşündürmek istiyorum ama ölü kalbe ne yapabilirsin Allah rahmet etmedikden sonra?

yanıt0
yanıt0
hamzahamza@mail.com:

ben ölen şahsiyetin karakteri veya kişiliği hakkında bir yorum yapmadım...ibret alınması gereken bir son (inançıma göre) o kadar...

yanıt0
yanıt0
Galipmmm@gmail.com:

sen nerden biliyon farkında olmadığını müneccim şeyi mi yedin kendi günahlarınla ilgilen sen

yanıt0
yanıt0
Şirktir bumfc1950@hotmail.com:

Hamza Bey, bak bey diyorum sana. Sen mevtayı yargılamada Allah'ın önüne geçerek şirk günahı işliyorsun. Allah'tan daha mı iyi biliyorsun onun kulunu da burada ahkam kesiyorsun? Sen şimdi birtakım gerçekleri açıklamak bahanesiyle kul hakkı aldın, tövbe et hemen.

yanıt0
yanıt0
Rahmetmfc1950@hotmail.com:

Allah rahmet eylesin.

yanıt0
yanıt0
)ndr_hh@live.de:

Inancsiz capulcular nerdeler? 'Topragin bol olsun' 'Isiklar icinde yat' 'Isigin sönmesin' 'Alkissslarla ugurluyoruz' felan gibi yorumlara denk gelemedim de...

8
12
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title