Haberler

Uşak'lı Gazeteciye Silahlı Saldırı

Uşak'ta Bir İnternet Haber Sitesinin Sahibi Gazeteci Kazım Şen (43), Evinin Önünde Eşi Semra Şen ile Birlikte Otomobilinden İndiği Sırada Silahlı Saldırıya Uğradı.

UŞAK'ta bir internet haber sitesinin sahibi gazeteci Kazım Şen (43), evinin önünde eşi Semra Şen ile birlikte otomobilinden indiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Şen, ayaklarından yaralanırken kaçan saldırgan kısa sürede yakalandı.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi Halk Konutları 26'ıncı Blok önünde meydana geldi. Eşi Semra Şen ile birlikte evine gelen 'www.usak.tv' isimli internet haber sitesinin sahibi gazeteci Kazım Şen (43), evin önünde bekleyen Tekin Uğur (23) isimli kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Şen'in sağ ayağına 2, sol ayağına da bir kurşun isabet etti.

YARALI HALDE SALDIRGANI KOVALADI

Ayaklarından 3 kurşunla yaralanan Şen tekrar otomobiline binerek, kaçmaya başlayan saldırganı kovalamaya başladı. Uzun süren kovalamaca sonrası saldırganı kaybeden Kazım Şen, evinin önüne geldi. Aşırı kan kaybından dolayı baygınlık geçiren Şen, eşinin çağırdığı sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından ambulansla Uşak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Olaydan sonra kaçan saldırgan T.U., polisin takibi sonucu kısa sürede suç aleti ruhsatsız tabancayla birlikte yakalandı. Saldırgan Uğur'un ilk ifadesinde yaptığı silahlı saldırıyı itiraf ettiği öğrenildi.

Olayı haber alan Uşak İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Uşak Devlet Hastanesi'ne gelerek Şen'e geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Şahin, 'Ekiplerimiz kısa sürede olayın failini, suçta kullanmış olduğu silahla birlikte ele geçirdi. Zanlı şu anda Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında, arkadaşlarımız konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapıyor. Olayın sebebi henüz belli değil, bu konuda çalışma yürütülüyor. Olay yerinde 6 boş kovan ve bir adet mermi çekirdeği bulundu. Ruhsatsız olan 7,65 milimetre çapındaki tabancada incelemeye alındı' dedi.

'DOĞRULARI YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Uşak'ta uzun zamandır işyerlerinin ve otomobillerin kurşunlandığını belirten Gazeteci Kazım Şen, 'Uşak'ta faili meçhul kurşunlama olayları uzun zamandır devam ediyor. Bizlerde gazeteciler olarak görevimiz gereği bunları haber yapıyoruz. Ben saldırganı tanımıyorum. Benim başıma gelen olayda önemli olan yapan değil yaptırandır. Bu olayın arkasında olanların ortaya çıkarılması çok önemli. Saldırganı göremedim, otomobilden eşimle birlikte indik ve peş peşe silah sesleri duydum. Yaralandığımı anladım ancak olayın sıcaklığı ile yakalamak için zanlının peşinden koşturdum. Sonra otomobilime döndüm saldırganı aramaya çıktım ama kaybettim. Eve döndüğümde ambulansla hastaneye götürüldüm. Gazeteciler olarak ayağımızdan vurulsak da işimizden yılmayız' dedi. Uşak'ın dağ başı olmadığını da sözlerine ekleyen Gazeteci Şen, 'Ben Emniyet Müdürlüğü'nün kentte son zamanlarda meydana gelen faili meçhul kurşunlama olayları ve benim silahlı saldırıya uğramamı açıklığa kavuşturacağına inanıyorum. Uşak dağ başı değil. Polis, bu kişilere şehrin dağ başı olmadığını göstermeli. Geçen hafta Uşak belediye meclis üyelerinin araçları kurşunlandı. Ne Vali ne de parti il başkanları çıkıp olayı kınamadı. Benim uğradığım saldırı da nasıl bir memlekette yaşadığımızın bir örneğidir. Biz yazıyoruz, insanlar kurşun sıkıyor' diye konuştu.

Saldırının ardından Uşak Devlet Hastanesi Acil Servis önü gazetecilerle doldu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz ve beraberindeki gazeteciler Şen'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirterek olayı kınayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz şunları söyledi:

'ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPTIĞIMIZIN BİR ÖRNEĞİDİR'

'Uşak'ta görev yapan medya mensubu bir arkadaşımız evine girmek üzereyken silahlı saldırıya uğradı. Şahıs silahla birlikte yakalanmıştır. Tek silahı kalemi olan medya mensuplarına karşı yapılan bu saldırı umarım son olur. Yaşanan olay acı da olsa Uşak'ta zor şartlar altında görev yaptığımızın bir örneğidir. Kurşunu sıkandan ziyade sıktıranların ortaya çıkması en büyük temennimizdir. Uşak İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin'in soruşturmayı bizzat yürütmesi bizleri memnun etti.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title