Haberler

Uşak - Kepçe Operatörünün Bağışlanan Organları 2 Kişiye Umut Oldu

Kepçe operatörünün bağışlanan organları 2 kişiye umut olduUŞAK'ta geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki O.Ö.'nün bağışlanan organları 2 kişiye umut ışığı oldu.

Kepçe operatörünün bağışlanan organları 2 kişiye umut oldu

UŞAK'ta geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki O.Ö.'nün bağışlanan organları 2 kişiye umut ışığı oldu.

Uşak'ta kepçe operatörlüğü yaparak geçimini sağlayan ailesi tarafından adının açıklanmasına izin verilmeyen bir çocuk babası O.Ö., 4 Kasım Cuma günü evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sağlık ekipleri tarafından özel bir hastaneye getirildi. O.Ö.'nün yapılan kontrollerinde beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Acil Servis'te yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan O.Ö., yapılan tüm müdahalelere rağmen 8 günlük yaşam mücadelesini dün sabah saat 11.00'de kaybederek beyin ölümü gerçekleşti.

Hastanenin Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Murat Turan, O.Ö.'nü eşi ve kızı ile organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Ailenin O.Ö.'nün iç organlarını bağışlarını bağışladığı açıklamasının ardından, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Murat Turan, Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçerek, Uşak'tan organ bağışı yapıldığını bildirdi. Donör O.Ö.'nün kan örnekleri uyuşan iki böbrek hastası belirlenince organ nakli için koşuşturma başladı. Dün saat 23.00 sıralarında organları almak için Uşak'a gelen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi transplantasyon ekibi, yoğun bakım ünitesinde donörün iki böbreğini almak için çalışma başlattı. Ailesi tarafından iç organları bağışlanan O.Ö., transplantasyon ekibinin yaptığı incelemenin ardından Yoğun Bakım Ünitesi'nden çıkarılarak ameliyathaneye alındı. Hastanenin ameliyathanesinde kepçe operatörü O.Ö.'dan iki saat süren operasyonla alınan böbrekler, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere karayolu ile yola çıkarıldı.

O.Ö.'nün ailesi donörün adının açıklanmasını istemezken, Uzman Doktor Murat Turan, ailenin büyük bir özveri göstererek O.Ö.'nün iç organlarını bağışladığını ancak adının açıklanmasını istemediklerini söyledi. Turan, "Hastamız geçtiğimiz 4 Kasım'da beyin kanaması tanısı ile hastanemize getirildi. Yapılan müdahalelere rağmen hastamızı dün saat 11.00'de kaybettik ve beyin ölümünün gerçekleştiği yönünde tanı koyduk. Ardından ailesi ile konuştuk ve yapılan görüşme sonunda ailenin yaklaşımı çok olumlu oldu ve hastanın organlarını bağışlama kararı verdi. Organ bağışı kararının ardından hemen çalışmalara başladık. Konuyu önce Sağlık Bakanlığı'na ardından da İzmir Doku ve Organ Nakil Koordinatörlüğü'ne ilettik. Donörün sadece böbreklerine uygun hasta bulunabildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen ekip donörden aldıkları 2 böbreği Kütahya'ya götürdü. Organ bağışında bulunan ailemize kendimiz ve insanlık adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Organ bağışı konusunda vatandaşlarda yanlış bir algı ve önyargı olduğuna dikkat çeken Turan, "Beyin ölümü gerçekleşen hasta yakınlarını organ bağışı konusunda bilgilendirmek bizlere düşüyor. Biz her fırsatta vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Organ bağışlamak kutsal bir görevdir. Bir hayat kaybediyoruz ama bağışlanan organlarla birden fazla yaşam kazanıyoruz. Organ bağışı sürekli gündemde tutulması ve bilgilendirilmesi gereken bir konu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Turan Kütahya Uşak Politika Güncel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title