Haberler

Üniversiteli Merve'nin Öldüğü Yolda Çalışma Başlatıldı

Ankara'nın Kazan ilçesi Güvenç Köyü girişinde, 20 gün önce üniversiteli Merve Soylu'nun yaşamını yitirdiği bölümde Ankara İl Özel İdaresi yol genişletme ve kenar korkulukları yerleştirme çalışması başlattı.

Ankara'nın Kazan ilçesi Güvenç Köyü girişinde, 20 gün önce üniversiteli Merve Soylu'nun yaşamını yitirdiği bölümde Ankara İl Özel İdaresi yol genişletme ve kenar korkulukları yerleştirme çalışması başlattı. Merve Soylu'nun, keskin virajı belirten tabelanın 30 lira için hurdacılar tarafından sürekli olarak çalınması sonucu nişanlısının kullandığı otomobilin şarampole uçmasıyla yaşamını yitirdiği iddia edilmişti.

Daha önce de ölümlü kazaların meydana geldiği bölgede son olarak 20 gün önce nişanlısının kullandığı otomobilde bulunan, ancak hurdacılar tarafından çalındığı öne sürülen yön tabelasının olmaması nedeniyle yoldaki keskin virajı fark edemeyen sürücü Serkan Metin ile nişanlısı Merve Soylu'nun bulunduğu otomobil 50 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada Merve Soylu olay yerinde hayatını kaybederken, nişanlısı Metin ise ağır yaralandı.

Basında yer alan haber üzerine Ankara İl Özel İdaresi, Güvenç Köyü ile Keçiören arasındaki asfalt köy yolu üzerinde eksikleri belirleyip, çalışma başlattı. Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ve beraberindekiler, önceki gün akşam saatlerinde bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, "Güvenç köyümüzdeki yön tabelaları birileri tarafından alınmıştı. Kazanın ardından arkadaşlarımız olay yerinde inceleme yapıp, rapor hazırladılar. Yol görüşünü engelleyen çıkıntıyı da kaldırarak 700 metrelik yerde yol genişletme ve kenarlara bariyer konulması çalışması yapıyoruz. Dilerim gencecik bir kızımızın hayatına mal olan kaza son olur. Ancak ne yazık ki ülkemizde yoların standartları yükseldikçe, sürücülerimiz de hız limitlerini zorluyor. Özellikle kırsal kesimlerde başta olmak üzere tüm sürücülerimizi dikkatli ve kurallara uymalarını temenni ediyorum" dedi.

İl Özel İdare ekipleri, maliyeti yaklaşık 20 bin lirayı bulacağı tahmin edilen yolun köy girişinde ve Güvenç Göleti bölümünde bir haftada bitirileceğini belirtti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adem Ceylan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title