Haberler

Ümraniye Belediyesi, Doğudaki Çocuklara Oyun Tırı Gönderdi

Ümraniye Belediyesi, doğudaki çocuklara oyun tırı gönderdiİSTANBUL, (DHA)- ÜMRANİYE Belediyesi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çocuklar için 8 ayrı şehirde, her bir ilde iki gün kalacak olan 'oyun karavan tırını' Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan uğurladı.

Ümraniye Belediyesi, doğudaki çocuklara oyun tırı gönderdi

İSTANBUL, (DHA)- ÜMRANİYE Belediyesi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çocuklar için 8 ayrı şehirde, her bir ilde iki gün kalacak olan 'oyun karavan tırını' Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan uğurladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çocuk Oyun ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Savethe Children ve Ümraniye Belediyesi tarafından oluşturulan oyun tırı, çocukları teknoloji oyunlarından uzaklaştırmayı ve sokak oyunlarına alıştırmayı hedefliyor.

"DOĞUDAKİ ARKADAŞLARIMIZ MUTLU OLUNCA, BİZ DE MUTLU OLUYORUZ"

Ümraniye Belediyesi Bilgi Evi üyesi olan 13 yaşındaki Emrullah Kılıç, 'Bence seksek oynamak daha güzel. Bilgisayar oyunlarının faydası yok. Sürekli hareket halinde olduğumuz için vücudumuza da iyi geliyor. Sokak oyunlarında arkadaşlarımla bir arada oyun oynamak daha zevkli" dedi.

Bir diğer Bilgi Evi 10 yaşındaki Abdullah Samet Kılıç ise, 'Sokak oyunları bilgisayar oyunlarından daha iyidir. Bu geleneksel oyunlarımızı doğudaki arkadaşlarımız oynayacağı için de çok mutluyum. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz' diye konuştu.

Çocukların fazla bilgisayar oynadıklarında kendisinin gibi gözlük takacağını belirten Furkan Tan ise, tüm çocukların sokak oyunları oynaması gerektiğini söyledi.

"GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI ÇOCUKLARI AKTİF HALE GETİRİYOR"

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda geleneksel sokak oyunlarını kapsayan tırdaki oyuncakları meydandaki çocuklara da dağıtan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, şunları söyledi:

??Yeni kuşak hazır oyuncaklarla oynadı. Şimdiki kuşak ise bilgisayar oyunları oynuyor. Bilgisayar tadında olunca güzel fakat bazen bağımlılık yapıyor. Geleneksel sokak oyunlarında çocuklar aktif hale geliyor. Bilgisayarda pasifler. Seksek, ip atlama, çember çevirmede çocuklar bir şeyler üretiyor. Çocuklarımız kültürümüzden parça olan geleneksel oyunlarımızın da tadını alsın. Özellikle devlet koruması altında olan çocuklarla diğer çocukların bu sayede kaynaşmasını istiyoruz."

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine çocukları eğlendirmeye giden oyun tırı, palyaço, boyama kitabı ve kalemleri, şişme oyun alanları, sinema ve animasyon gösterileri, seksek, ip atlama, çember çevirme halat çekmece, mendil kapmaca, şapka, ayakkabı, tişört, geleneksel sokak yarışma oyunları ve 20 bine yakın oyuncak dağıtılacak.

Oyun tırı, 22-23 Temmuz'da Diyarbakır'da, 25-26 Temmuz'da Mardin'de, 28-29 Temmuz'da Siirt'te, 31 Temmuz - 1 Ağustos'ta Van'da, 3-4 Ağustos'ta Ağrı'da, 6-7 Ağustos'ta Muş'ta, 9-10 Ağustos'ta Bingöl'de ve 12-13 Ağustos'ta Tunceli'de olacak.

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samet Kılıç İstanbul Ümraniye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

title