Haberler

Uludağ Üniversitesi'ne Ulaşım Artık Daha Rahat

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'nın gözbebeği olan Uludağ Üniversitesi'ne ulaşımı rahatlatmak amacıyla yapılan kavşak ve bağlantı yolları, törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, 'daha ulaşılabilir Bursa' hedefiyle gerçekleştirilen ulaşım hizmetleri zincirine, Uludağ Üniversitesi kavşağı ve bağlantı yolları ile bir yenisini daha ekledi. Vatandaşlar, artık Uludağ Üniversitesi'ne daha rahat ulaşabilecekler.

Bursa'da halkın huzuru ve mutluluğu için çalışmalarına yön veren Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi'ne ulaşımı rahatlatmak amacıyla yaptırılan bağlantı yolları ve kavşak düzenlemesi açılışı törenle yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'da her türlü ihtiyaca cevap verdiğini söyleyerek, "Bursa'nın en güçlü değerlerinden olan Uludağ Üniversitesi, Bursa'nın gözbebeği ve en önemli kent dinamiklerinden biridir. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman, kentimizle kucaklaşan Uludağ Üniversitesi'nin yanında olacağız" dedi.

Bursa'nın her alanda, güçlü ve lider bir kent olmasını istediklerini belirten Başkan Altepe, "Marka bir dünya kenti olma konusunda heyecanımız sürüyor. Şehrin daha yaşanabilir ve ulaşılabilir hale gelmesi için hizmetlerimize devam ediyoruz. Her zaman kent dinamikleri de yanımızda. Bizler de Uludağ Üniversitesi'nin daha güzel hizmetler vermesi ve eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Hizmetlerin devamı gelecek

Başkan Altepe, raylı sistem ağının Ataevler'den Uludağ Üniversitesi'ne kadar ulaştırıldığını hatırlatarak, kampüse bir hasta yakınları otelinin yapılacağını ve gıda mühendislerinin çalışmalarına destek sağlayacak bir tesisin de kurulduğunu söyledi. Başkan Altepe, konusu Bursa olan tüm çalışmalara destek verildiğini de hatırlatarak, "Üniversitemiz ile yapacağımız çalışmayla dünya çapında bir tarih müzesini de yakında gerçekleştireceğiz. Bizim bir parçamız olarak gördüğümüz üniversitemizden elimizi çekmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi kavşağı dönüş kolları, üniversite kavşağı bağlantı yolları ve üniversite içinde yapılan çalışmalar kapsamında 25 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama, 2200 metre yeni yol yapımı, iyileştirme ve yol genişletmesi yapıldığını, 1560 ton kavşak temel malzemesi sağlandığını söyledi. Altepe, üniversite bağlantı yolları, poliklinik yolu ve otopark imalatları için de 17 bin metreküp kazı, 27 bin metreküp dolgu, 1400 metreküp beton, 25 ton demir, 12500 metre bordür ve 14 bin metrekare parke imalatı gerçekleştirildiğini de anlattı.

Büyükşehir'den büyük destek

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de Büyükşehir Belediyesi'ni her zaman yanlarında bulduklarını belirterek, "Uludağ Üniversitesi kampüsünün altyapısında ciddi yatırım eksikliği vardı, imdadımıza Büyükşehir Belediyesi yetişti. Uludağ Üniversitesi'nin şehirle bütünleşmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin önemli rolü var. Şehrimiz Uludağ Üniversitesi'ni seviyor ve sayıyor. Üniversitemizi güzelleştirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kamil Dilek, Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi için bir şans olduğunu belirtti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da örnek bir yatırımın açılışının yapıldığını kaydederek, Uludağ Üniversitesi'ne desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tebrik etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Büyükşehir Belediye Bandosu'nun marşları eşliğinde Uludağ Üniversitesi Kavşağı ve bağlantı yollarının açılış kurdelesini kesti. Törene, Harmancık ve Büyükorhan belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri, Uludağ Üniversitesi akademisyenleri de katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Recep Altepe Kamil Dilek Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

Bakmadan Geçme

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title