Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Moskova'ya mesajım şudur: Eğer ciddi ve uzun süreli sonuçları olmadan bunları yapabileceklerini düşünüyorlarsa büyük bir yanlış hesaplama yapıyorlar" "Rusya'yı Ukrayna'nın doğusundaki yasadışı eylemlerine son vermeye çağırıyoruz"

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerle ilgili olarak " Moskova'ya mesajım şudur: Eğer ciddi ve uzun süreli sonuçları olmadan bunları yapabileceklerini düşünüyorlarsa büyük bir yanlış hesaplama yapıyorlar" dedi.

Londra'nın City bölgesinden sorumlu belediye başkanının verdiği resmi yemekte konuşan Hague, Moskova'nın uluslararası olarak yalnızlaşacağı ve uzun süreli ekonomik zarar görebileceği uyarısında bulundu. Rusya Ukrayna'ya istikrarsızlaştırmayı sürdürdükçe bunun uzun süreli sonuçları olacağını ifade eden Hague, şöyle konuştu:

"Son günlerde Rusya bilerek Ukrayna'yı uçuruma doğru itmiş ve daha şiddetli bir çatışma riski yaratmıştır. Rusya'yı Ukrayna'nın doğusundaki yasadışı eylemlerine son vermeye çağırıyoruz. Rusya ya diplomasiye ve şiddeti dindirmeye ya da aksine karar vermek zorundadır.

Aksini tercih ederse, Rusya ile gelecek 10 yılda geçen 20 yılkinden farklı bir ilişki içerisinde olmaya hazır olmalıyız. Ukrayna, Doğu ile Batı arasında bir köprü olabilir ve Rusya ile iyi ilişkileri olabilir. Ancak bu, Rusya'ya silahlı gruplarını Ukrayna'ya gönderme hakkı vermez. Moskova'ya mesajım şudur: Eğer ciddi ve uzun süreli sonuçları olmadan bunları yapabileceklerini düşünüyorlarsa büyük bir yanlış hesaplama yapıyorlar."

Hague dün de BBC'ye yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda son üç günkü eylemlerinin, halihazırda tehlikeli olan durumu daha da kötüleştirdiğini söylemişti.

Ukrayna'daki krizi görüşmek üzere, AB, Rusya, ABD ve Ukrayna'dan üst düzey yetkililerin yarın Cenevre'de bir araya gelmesi bekleniyor. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

William Hague Moskova Ukrayna Politika Güncel Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 3 sivil ile 1 komiser daha gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 3 sivil ile 1 komiser daha gözaltına alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title