Haberler

Eski MHP'li Türkoğlu: HDP Barajı Aşsın Diye Dua Eden MHP'li Vardı

Güncelleme:

Bahçeli'yi çocukluk yıllarında 'abi' olarak tanıyan, sonrasında Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den milletvekili olan Hasan Hüseyin Türkoğlu, bomba açıklamalar yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi çocukluğundan bu yana tanıyan eski MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, "7 Haziran öncesinde HDP'nin barajı geçmesi için dua eden MHP'liler olduğunu" öne sürdü.

Türkoğlu, 1 Kasım sonuçlarının ardından Bahçeli'nin "daha fazla yıpranmadan" çekilmesi gerektiğini de söyledi.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Türkoğlu'nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

* Bir Osmaniyeli olarak Devlet Bahçeli ile ne zamandan beri tanışırsınız?

"Devlet Bey'in rahmetli babası ile benim rahmetli babam Osmaniye Küçük Sanayi Sitesi'nde esnaftılar. Devlet Bey'in babası Salih Amca, otolastik bayisi idi. Babam rahmetlinin ise otomobil aksamı sattığı bir dükkânı vardı."

* Devlet Bahçeli ile birlikte siyaset yapmaya ne zaman başladınız?

"2005 yılında. Partinin AR-GE bölümünde fiili olarak danışmanlık hizmeti verdim. 2011 yılında da Osmaniye milletvekili seçildim."

"DAHA FAZLA YIPRANMADAN BIRAKMALI"

* Bir Osmaniyeli olarak Devlet Bahçeli'ye yeni dönemde nasıl bir rol biçiyorsunuz?

"Sadece ben değil, Osmaniye'de birçok hemşerimiz, "Bu isim daha fazla yıpranmadan bırakmalı" diyor. Devlet Bey, hepimizin büyüğü olarak bir aksakal, bir bilen, bir ağabey olmalı... Biz onu başımızın üstünde taşımaya devam ederiz."

* Peki ya olmazsa? Bırakmazsa?

"O zaman, partimiz ve kendisi çok kötü bir noktaya gitmiş olur. Bizim büyüğümüz, bizim Devlet Bey'imiz çok daha yıpranacak ve yıpratılacak bir noktaya gitmiş olur. Biz onun yıpranmasını istemiyoruz. "Bilge lider" olarak, MHP'nin en büyük hamisi olarak en büyük danışmanımız olmasını istiyoruz."

"ASIL HAYIRCILAR AKP'LİLERDİ"

MHP, koalisyon görüşmelerinde "Hayır" diyen bir parti miydi?

"Ben MHP'nin bu konuda masum olduğunu düşünüyorum. Asıl hayırcılar, AKP'lilerdi. Ama algı, 7 Haziran gecesi Bahçeli'nin o konuşmasıyla tesis edilmeye başlandı. İstişare edilmeden, belki çok erken yapılan."

"MHP'DEN BİLE HDP BARAJI AŞSIN DİYE DUA EDENLER OLDU"

7 Haziran'dan sonra Bahçeli, HDP'yi yok saydı... Bu doğru bir politika mıydı?

"HDP'ye 6 milyonu aşkın insan oy vermişti. 7 Haziran'dan 31 Ekim gününe kadar HDP'ye oy veren insanlara hakarete varan ifadeler kullanıldı. HDP'nin siyasal kadrolarına yönelik eleştirilerden söz etmiyorum, oy verenlere yönelik hakaretlerden söz ediyorum. Neyse ki 31 Ekim günü Bahçeli tarafından Adana'da yapılan konuşmada, "Biz HDP'yi tanımıyoruz ama oy verenlere saygı duyuyoruz" denildi. Çok geç kalınmıştı bunun için. Algılar yerleşmişti."

Peki ilk günden itiberen "HDP'ye oy verenlere saygı duyuyoruz" mu denilmeliydi?

"Biz Türk milliyetçileriyiz, Türk milletinin tüm fertleri bizim için saygıdeğer ve önemlidir. Bu milleti siyasal tercihleri sebebiyle ne dışlayabiliriz ne de ayıplayabiliriz. Böyle bir hakkımız yok. 7 Haziran'da bazı insanlarımız, sırf AKP'yi iktidardan göndermek için HDP'ye oy verdi. Bu insanları yok saymak ve dışlamak mümkün değildi. Bir dil geliştirilmeliydi. Çünkü HDP'nin 7 Haziran'da aldığı oyların bir kısmı AKP karşısında kendini çaresiz hisseden insanlardan geliyordu. Ben Osmaniye'de bir MHP'liden "HDP'nin barajı geçmesi için dua edeceğim hiç aklıma gelmezdi" cümlesini işittim." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hüseyin Türkoğlu Devlet Bahçeli Hürriyet Osmaniye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500

Yorumlar (6)

Notr damnMobil-IOS:

Siz din diye kafayı sıyırmışsınız. Ülkeye en fazla zararı su ana kadar veren AKP dir. Hangi devlet kurumu kaldı satılmayan ??

2
0
yanıtYanıtla
SEMİH SANCAR:

ZEKAYA BAK! SANKİ MHP''LİLER GENEL MERKEZ TORNASINDAN ÇIKMIŞ KURŞUN KALEM GİBİ ZANNEDİYOR. 7 MİLYON OYUN İÇERİSİNDE HER KONUDA GENEL MERKEZ''DEN BİRAZ DAHA FARKLI DÜŞÜNEN İNSAN OLACAKTIR. .

2
0
yanıtYanıtla
Tayip Erdogan Mobil-IOS:

Icte bu kadar sizin milliyetciliginiz cakma milliyetciler

1
0
yanıtYanıtla
Emre Yılmaz:

Gelmişsin 70 yaşına 18 yıldır genel başkansın bir başarın yok, hep mağlubiyet, hep hüsran mecburmuyuz sana yeter artık yok efendim gitmemde gitmem sen kimsin allah aşkına kimin adına çalışıyorsun başaramayacağın belli insanların biraz saygısı vardı onuda yitirdin, yok efendim ne idüğü belirsiz kişilerin demesiyle bırakmazmış, bizler bu davaya baş koymuş, gönül vermiş neferleriz iki milyon seçmen partiyi terk etti yeter git artık.

1
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Çıkar bitince bulunduğun yeri kötülüyorsun afedersiniz köpeklerde önündeki yal bitince sahibine saldırabiliyor bu kadar aciz insanların ne davası nede vatan sevdası olur menfaati bitene kadar dava adamı menfaati bitince sayfa adamı olurlar ALLAH cc ülkesini milletini bayarağını seven güzel yürekli insanların yardımcısı olsun

0
1
yanıtYanıtla
İSMAİL KARAÖY:

HDP için çevrenizde dua eden varsa o da sizde yanlış saflardasınız bu nedenle konuşmayada hakkınız yoktur.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title