Haberler

Türkiye Maarif Vakfı, Tunus'ta iftar programı düzenledi

Güncelleme:

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Tunus'un başkenti Tunus'taki okulda iftar programı düzenledi.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Tunus'un başkenti Tunus'taki okulda iftar programı düzenledi.

Tunus Uluslararası Maarif Okullarına bağlı lise binasındaki iftara, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp, Venezuella Büyükelçisi Carlos Feo Acevedo, Küba Büyükelçisi Mariem Martinez, Nijerya Konsolosu Temitope Pelumi, Pakistan Büyükelçiliği Temsilcisi Fatma Hcine, TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Cerrah, AA muhabirine, salgın sonrasında değişik ülkelerde iftar sofraları kurmaya gayret ettiklerini söyleyerek, "Bu vesileyle değişik ülkelerde velilerimiz, ailelerimiz, Türkiye'den gelen vatandaşlarımız, çalışanlarımız ve Türk kurum temsilcilerimizle aynı sofrada bir ekmeği, bir umudu, bir duayı bölüşelim diye bir araya geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ramazanın sonuna gelindiğini hatırlatan Cerrah, "Cenabıhakk'tan duamız, niyazımız o ki bütün bu rahmet ve merhamete vesile olan iklim neticesinde hem insanlığa barış, adalet, merhamet yayılsın hem de sofralarımız bereketlensin." dedi.

"Ülkeler arasında köprü kuracak nesillerin yetiştirilmesini hedefliyoruz"

TMV olarak 50 ülkede eğitim faaliyetleri yürüttüklerini dile getiren Cerrah, "Dünyanın farklı birçok noktasında insanlarımıza eğitim yoluyla hizmet etmeye gayret ediyoruz. Güzel nesiller yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz çünkü dünyayı iyi insanların ayakta tuttuğuna inanıyoruz. İyiliğin yayılması için ülkelerine bağlı ve ülkeler arasında köprü kuracak nesillerin yetiştirilmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Vakfın Tunus Koordinatörü Ali Arıkmert ise Tunus'ta iki okul binasında eğitim verdiklerini ve her yıl ramazanda düzenledikleri iftar programıyla öğrenci, öğretmen, veliler ve TMV Tunus Temsilciliği çalışanlarının kaynaşmasına destek olmaya gayret ettiklerini aktardı.

Tunus'ta 2017'den bu yana faaliyet gösteren Tunus Uluslararası Maarif Okullarında, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title