Haberler

Türkiye Ekonomisi Melek Yatırımcılarla Daha da Büyüyecek

Güncelleme:

Avrupa ve Amerika'da hızla gelişen melek yatırımcılık son yıllarda Türkiye'de de büyük bir ilgi görüyor.

BIC Angel Investments melek yatırımcılık ile ilgili gelişmeleri yatırımcılar ile paylaştı

Avrupa ve Amerika'da hızla gelişen melek yatırımcılık son yıllarda Türkiye'de de büyük bir ilgi görüyor. Melek yatırımcılığın Türkiye'de gelişimine önemli katkı sağlayan BIC Angel Investments bu alana yatırım yapmak ve daha detaylı bilgi edinmek isteyen yatırımcılara yönelik olarak Swissotel'de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hazine Müsteşarlığı Daire Başkanı Hakan Ertürk, 212 Risk Sermayesi Direktörü Ali Karabey, GastroClub Kurucu Ortağı Çağlar Karataş ve BIC Angel Investments Kurucusu Joachim Behrendt'in katıldığı, moderatörlüğünü Ozan Sönmez'in yaptığı panelde Türkiye'deki Melek Yatırım Ekosistemi tüm yönleriyle ele alındı.

Türkiye'de melek yatırımcı lisansı almaya hak kazanan ilk yabancı olan BIC Angel Investments'ın kurucusu Dr. Joachim Behrendt girişimciler ile gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarını bu sefer yatırımcılar ile gerçekleştirdi.

Büyük bir ilgi ile takip edilen toplantıda katılımcılara Bireysel Katılım Sermaye Sistemi hakkında bilgi veren Hazine Müsteşarlığı Daire Başkanı Hakan Ertürk girişimciliğin, yeni iş olanakları yaratmada ve ekonominin büyümesinde etkili olduğunu vurguladı. İşsizlik oranının yüksek ve hızla artan genç nüfusunun olduğu bölgelerde yeni, başlangıç aşamasındaki şirketleri destekleyecek politikalar geliştirmenin iş yaratma, ekonomik büyüme ve toplumsal istikrarın sağlanması için önemli olduğunun altını çizen Ertürk, girişimciliğin gelişmesi için yardımcı kurumsal çevre, iyi tasarlanmış kamu politikaları ve destekleyici kültürel etkenlerin sinerji içerisinde olması gerektiğini paylaştı. Melek yatırımcı sayısının Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık 268 bin ve İngiltere'de ise 18 bin olduğunu söyleyen Ertürk sistemin amacı ve Türkiye'deki mevzuatlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

212 Risk Sermayesi Direktörü Ali Karabey, girişimlerde ekip olmanın, ortak seçmenin, risk almanın öneminden bahsederken GastroClub Kurucu Ortağı Çağlar Karataş bir girişimci olarak yatırım alma sürecinde değerlendirme kriterlerinin neler olduğunu, neden girişim almak istediklerini ve yatırım aldıktan sonraki aşamalar hakkında bilgiler verdi.

Yatırımcı ihtiyaçlarına göre kendimizi geliştiriyoruz

Yatırımcı buluşmaları ile yoğun geçen bir yıl içerisinde Türkiye melek yatırımcılık eko sistemi hakkında çok değerli bilgiler edinme fırsatı bulduklarını söyleyen BIC Angel Investments'ın kurucusu Dr. Joachim Behrendt, Türkiye melek yatırımcı eko sisteminin dünya ile karşılaştırıldığında oldukça genç olduğunun altını çizdi. Behrendt sistemin yüksek eğitimli yatırımcı profili ile hızla geliştiğini ekledi. Behrendt, bir yıla yakın süre zarfında 350'den fazla projeyi değerlendirmeye aldıklarını, aynı dönemde telefonkilifim.com, GastroClub ve Kargoweb'e gibi 3 önemli projeye yatırım yaparak 2013 yılında en fazla yatırım yapan melek yatırımcı şirketler arasında yer aldıklarını ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hazine Müsteşarlığı Karataş Türkiye Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title