Haberler

Türkiye'de Oruç En Erken Hakkari'de Açılacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İl'den detaylar- Hakkari Müftüsü Faysal Geylani'nin konuşması Türkiye'de oruç en erken Hakkari'de açılacak- Hakkarililer ilk gün Edirne'deki vatandaşlardan bir saat 23 dakika önce iftar sofrasına oturacak Coğrafi konum, güneşin doğuşu ve batışı dikkate alınarak yapılan hesaplamaya göre ramazanın ilk günü ülkede en erken iftarı Hakkarililer yapacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İl'den detaylar- Hakkari Müftüsü Faysal Geylani'nin konuşması Türkiye'de oruç en erken Hakkari'de açılacak- Hakkarililer ilk gün Edirne'deki vatandaşlardan bir saat 23 dakika önce iftar sofrasına oturacak Coğrafi konum, güneşin doğuşu ve batışı dikkate alınarak yapılan hesaplamaya göre ramazanın ilk günü ülkede en erken iftarı Hakkarililer yapacak.AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Hakkarililer, Türkiye'nin en batısında yer alan Edirne'de yaşayan vatandaşlardan bir saat 23 dakika önce iftar sofrasına oturacak.Ramazanın ilk günü en uzun orucu 17 saat 37 dakika ile Sinoplular, en kısa orucu ise 16 saat 38 dakika ile Hataylılar tutacak.Hakkari Müftüsü Faysal Geylani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede iftarın en erken yapılacağı kentte vatandaşların ilk gün 16 saat 50 dakika oruçlu kalacağını söyledi.Hakkari kent merkezinde ramazanda ilk akşam ezanının 19.37, Şemdinli ilçesinde ise 19.33'te okunacağını anımsatan Geylani şöyle konuştu: "İbadette ne kadar meşakkat varsa inşallah mükafat da o kadar fazladır. Allah nasip ve müyesser eylerse önümüzdeki Perşembe günü ramazanın birinci günüdür. Çarşamba günü ilk teravih namazımızı kılacağız. Ramazan ayında bütün camilerimizde öğle namazından önce vaazlar olacak. Öğle namazından sonra da mukabele okunacak. Hakkarimiz, Türkiyemiz, milletimiz ve İslam alemi için inşallah hayırlara vesile olur. Havalar sıcak ama biz azmettikten inandıktan sonra bu azim, inanç ve teveccühle ramazanımızı en güzel şekilde geçireceğiz."Geylani, vatandaşlara mümkün olduğunca sahura kalkmaları çağrısında bulunarak "Sahurda bereket vardır" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Faysal Geylani Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title