Haberler

Türkçenin Çocukları Birand'ın Kabrini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Türkçe'nin çocukları dün Mehmet Ali Birand'ın mezarını ziyaret etti.

17 Ocak 213 tarihinde vefat eden usta gazeteci Birand'ı Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda ziyaret eden çocuklar, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav ile Birand'ın mezarı başında dualar okudu.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında bu yıl 11.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nda sona gelindi. Türkçe'nin çocukları birer birer ülkesine uğurlanırken Senegalli ve Bosna Hersekli öğrenciler gitmeden Mehmet Ali Birand'ın mezarını ziyaret etti. Senegalli Maty Diokhane isimli öğrenci, " Geçen yılki Şarkı Finali'nden Mehmet Ali Birand'ı hatırlıyorum. Ülkemizde uydu yoluyla da haberlerden onu izliyorduk. Allah rahmet eylesin." dedi. Bosna Hersek'ten gelen Sukejna Valjevac isimli öğrenci ise, "Bugün Birand'ı ziyarete geldik. Mekanı cennet olsun. Türkçenin çocuklarını her zaman sevdiğini söyleyerek bizi hep konuk ederdi." sözlerini kullandı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav, Birand'ın Türkçe Olimpiyatlarına hep sahip çıktığını belirterek, " Bu sevgi çocuklarımızı Mehmet Ali Birand ana haber bülteninde konuk olarak alır ve onlara kanalı gezdirirdi. Eğer bugün yaşasaydı mutlaka onları yine konuk alırdı. Olimpiyat çocuklarımız vefa adına bugün onun kabrini ziyaret ettiler. Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

Geçen yıl katıldığı 10. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali'nde konuşan Birand, "Şimdiye kadar olimpiyatlara biraz yan gözle bakıyordum. Ama bu gece dehşet bir organizasyon olduğunu gördüm." demişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title