Haberler

Türk Savunma Sanayisi Firmaları Romanya BSDA 2024 Fuarına Katılıyor

Güncelleme:

Türk savunma sanayisi firmaları, Romanya Bükreş'teki 9. Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik Fuarı'na (BSDA 2024) katılım sağlıyor. Fuar, savunma endüstrisinin ağ oluşturması, ortaklık kurması ve yenilikleri keşfetmesi için bir platform sunuyor.

Türk savunma sanayisi firmaları, bugün başlayan ve 24 Mayıs'a kadar sürecek Romanya Bükreş'teki 9. Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik Fuarı'na (BSDA 2024) katılım sağlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB) yapılan açıklamaya göre, BSDA 2024 fuarına, Karadeniz bölgesi ülkeleri başta olmak üzere Avrupa'nın dört bir yanından resmi delegasyonların katılımı bekleniyor.

Fuar, savunma endüstrisinin tüm savunma alanlarında ağ oluşturması, ortaklık kurması, bilgi paylaşımı yapması, yenilikleri ve yetenekleri keşfetmesi için platform oluşturuyor. Etkinlik ayrıca, kara, deniz, hava savunma, sınır güvenliği, uzay ve siber güvenlik sektörlerindeki en son teknolojileri içeriyor.

2022'de 30 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuara, 33 ülkeden 400'den fazla firma katılım sağlamıştı. BSDA 2024'e Türkiye'den ASELSAN, ROKETSAN, Nurol Makina, Otokar ve Karel firmaları katılıyor.

"Fuarda önemli şirketlerimiz yer alıyor"

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de fuara katıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Görgün, "Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'nin ilk toplantısının ardından bugün, 9. Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik Fuarı (BSDA) vesilesi ile Romanya'dayız. Savunma sanayimizin mühendislik gücünü sergilediğimiz fuarda önemli şirketlerimiz yer alıyor. Stratejik işbirlikteliklerimizi derinleştireceğimiz ve birçok ikili görüşme gerçekleştireceğimiz fuar ziyaretimizin iki ülke adına da hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Fuar süresince Türk savunma sanayisi firmalarının ürettiği çeşitli platform ve sistemler sergilenecek, ileri teknolojik kabiliyetler hakkında bilgiler sunulacak ve iş birliği fırsatları değerlendirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Romanya Bükreş Ekonomi Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title