Haberler

Türk Oyunları Festivali'nde Gökbörü Heyecanı

ERZURUM'da bu yıl ilki düzenlenen 'Türk Oyunları Festivali'nde Orta Asya Türklerinin oyunu 'gökbörü', heyecanla izlendi.

ERZURUM'da bu yıl ilki düzenlenen 'Türk Oyunları Festivali'nde Orta Asya Türklerinin oyunu 'gökbörü', heyecanla izlendi. Kırgız asıllı sporculardan oluşan iki takımın oyuncuları, at üzerinde, içi doldurulmuş oğlak postunu yerden alarak karşı takımın kalesine bırakmak için mücadele etti, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Dünya Etno spor Konfederasyonu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Okçular Vakfı, MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen, 'Erzurum Türk Oyunları Festivali' başladı. Özel hazırlanan 120 bin metrekarelik alanda düzenlenen festivale halk büyük ilgi gösterdi. Protokol konuşmalarının ardından, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve diğer davetlilerin açılış kurdelesi kesildi. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşlar seslendirdiği açılışın ardından davetliler 210 sporcunun sunduğu cirit, atlı okçuluk, gökbörü mücadeleleriyle karakucak güreşlerini ilgiyle izledi.

Festivalde atlı okçular, sahaya kurulan 3 hedefi vurmaya çalıştı. Ardından, Van'ın Ulupamir köyünden gelen Kırgız asıllı sporcular gökbörü oyunu için sahaya çıktı. İki takımın oyuncuları, at üzerinde, içi 25 kilogram ağırlıkla doldurulmuş oğlak postunu yerden alarak karşı takımın kalesine bırakmak için mücadele etti, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Festivalin ilk gününde cirit, atlı okçuluk, gökbörü mücadelelerinin yanı sıra karakucak güreşleri ve birçok geleneksel spor dalında gösteriler sunuldu. Festival alanında oyun pistleri, oba, düğün çadırları, cirit pistleri ve çadır evler yer aldı. Çadırlarda Erzurum'a ait el sanatları ve kentin yöresel yemek çeşitlerinden sunumlar yapıldı.

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Güncel Haberler

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Resmi Gazete bugün (12 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Haziran dün gece deprem mi oldu? Filenin Sultanları maçı ne zaman 12 Haziran Çarşamba? Süper Lig ne zaman başlıyor 2024-25? #9917 Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
CHP Sözcüsü Yücel'den Ömer Çelik'e: Belediyelerle ilgili nefret söyleminin görüşmede konuşulduğunu teyit edemiyoruz

CHP Sözcüsü Yücel'den Ömer Çelik'e: Belediyelerle ilgili nefret söyleminin görüşmede konuşulduğunu teyit edemiyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title