Haberler

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: "Ülkemiz, Suriye ve Irak Gibi Karıştırılmak İsteniyor"

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler-Türk-İş Genel Başkanı Atalay: "Ülkemiz, Suriye ve Irak gibi karıştırılmak isteniyor.

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler-Türk-İş Genel Başkanı Atalay: "Ülkemiz, Suriye ve Irak gibi karıştırılmak isteniyor. Buna, kitle örgütleri, halk ve kamuoyu olarak fırsat vermememiz gerekiyor"BOLU (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi karıştırılmak istendiğini belirterek, "Buna, kitle örgütleri, halk ve kamuoyu olarak fırsat vermememiz gerekiyor" dedi.Türk-İş tarafından Abant Palace Otel'de düzenlenen "Başkanlar Kurulu" toplantısına katılan Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, IŞİD bahanesiyle düzenlenen eylemlere değindi.Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı istişare toplantısında konuşma yaptığını dile getiren Atalay, "Toplantıda, Güneydoğu'daki kitle örgütlerinin tamamı, esnafı, işvereni, ziraatçısı, çiftçisi ve işçisi o bölgede yaşadıklarını anlattı. Bu konunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini anlattılar" ifadesini kullandı.Atalay, Başbakan Davutoğlu'nun toplantıda yaptığı konuşmada, öncelikle Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirttiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Ülkemizin dışında olan olaylara, bizim ülkemiz karıştırılıyor. Amerika diyor ki 'ben bir askerimi yollamam'. Biz de Türk-İş olarak diyoruz ki 'askerimizi yollamayalım.' Biz askerimizin oraya gitmesini arzu etmiyoruz. Türkiye şu ana kadar o bölgeye 4 milyar dolar, 9 milyar liraya yakın para harcadı. Bu para milletin parası. Bir sıkıntı olduğu zaman herkes bu ülkeye geliyor, yarın bu ülkede bir sıkıntı olduğu zaman bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Kamuoyu, esnafı ve işçisi bu doğrultuda düşünmek zorunda. Biz ülke olarak yüz yıllardır her tarafa ev sahipliği yapıyoruz." - "İşçilerin çıkarlarından önce ülkemin çıkarları gelir"Türkiye'de son 10 günde yaşanan olayların kabul edilebilir bir tarafının olmadığını dile getiren Atalay, "Kamu binalarını yık, esnafların dükkanlarını yağmala, ambulansı kır, dök. Bunların kabul edilir bir tarafı yok. Bunların maşaları, ipuçları, patronları ülke dışında. Ülkemiz, Suriye ve Irak gibi karıştırılmak isteniyor. Buna kitle örgütleri, halk ve kamuoyu olarak fırsat vermememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.Atalay, Türk-İş'in Türkiye'nin çıkarlarını ön planda tuttuğunu belirterek, "İşçilerin çıkarlarından önce ülkemin çıkarları gelir. Ülkem yoksa, ne işçi ne de işveren var" dedi.Suriyeli sığınmacılara iş imkanı verilmesine ilişkin yürütülen çalışmalara değinen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunla ilgili olarak Çalışma Bakanı'na bilgi verdik. Türkiye'de 'yeteri kadar işsiz var' dedik. İşsizlere bir çözüm bulunmadan Suriyelilerle ilgili bu konuyu düşünmemek lazım. Önce Türkiye'deki işsizlere bir çare bulalım. Suriye'den gelenlere sonra bakalım. Önce evin içerisindekileri halledelim, dışındakilere sonra bakarız."Ergün Atalay, Abant'ta çalışma hayatıyla ilgili olarak inşaat iş kolu ve madenlerde yaşanan sıkıntı ve problemlerin ele alınacağını sözlerini ekledi. -IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler-Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay

Kaynak: AA / Güncel

Ergün Atalay Türk İş Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title