Haberler

Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan Açıklaması

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Türk bankalarının iyi olmasının, Türk ekonomisinin iyi olmasından kaynaklandığını bildirdi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Türk bankalarının iyi olmasının, Türk ekonomisinin iyi olmasından kaynaklandığını bildirdi.

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013'e iddialı girmeyi planladıklarını ve hazırladıkları yeni ürünlerle Türk ihracatçısının yurt dışındaki rekabet gücüne katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

İhracatçıya 2012 yılında toplam 22 milyar dolar katkılarının olacağını ifade eden Kaplan, "Sağlanan bu katkı, bir önceki yıla kıyasladığımızda yüzde 90 artışa tekabül ediyor. Bunun yaklaşık 14 milyar doları kredi, kalanı sigorta ve ülke kredilerinden oluşuyor. Şimdi bir takım yeni ürünler geliştirdik. Örneğin alıcı kredilerini devreye soktuk. Bunun yanında banka teminat mektubuyla çalışıyoruz ama banka teminat mektubu getiremeyenlere sevk sonrası kredi ürününü uygulamaya başladık. Ayrıca, sigortada daha imkanlar getiriyoruz. Bu ürünlerin önümüzdeki yıl daha geniş kullanım alanı bulacağını düşünüyoruz" dedi.

Türk ihracatçısının esnek bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Kaplan, ihracatın geçmiş yıllarda yoğun olarak Avrupa bölgesine gerçekleştirildiğini ancak Avrupa bölgesinin düşmesine rağmen özel sektörün kısa sürede Rusya, Orta Doğu ve Afrika'da yeni pazarları devreye soktuğuna dikkati çekti.

Kaplan, Türk ihracatçısının Türkiye ekonomisini takip edenlerin beklemediği bir başarı yakaladığını vurguladı.

-Bankacılık sistemi-

Türk bankalarının iyi durumda olduğunu belirten Kaplan, ekonomiye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"2001 kriziyle biz evimizin önünü temizledik, toparladık. Dolayısıyla dünya ekonomisiyle iyiyken biz krizde gerekli önemleri aldık ve çıktık. Onun yarattığı sinerjiyi dinamizmi şu anda kullanıyoruz. Türk bankalarının iyi olması Türk ekonomisinin iyi olmasından kaynaklanıyor. Nitekim yabancı iştahı da bitmiş değil. En son Sberbank Denizbank'ı satın aldı. Belki birkaç bankamız daha Körfez'den veya Uzak Doğu'dan müşteri bulabilir. Bu da Türk ekonomisinin güçlü olmasından, Türkiye'de banka müşteri potansiyelinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Ama tüm yaşadığımız süreçte bankacılık risk yönetimi başarılı bir şekilde sürdü. Nitekim Avrupa'da bankacılık krizi olmasına rağmen Türk bankaları Avrupalı bankalardan sendikasyon kredileri almaya devam ediyor. Bu da bankacılık sistemimize olan güveni gösteriyor. Bunun sürmesini bekliyoruz."

Kaplan, 7 ilde temsilcilikleri bulunduğunu, bunu artırmayı planlandıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Caner Baysal / Sevil Çelik

Yayıncı: Zülal Eser - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Güncel

Hayrettin Kaplan Türkiye Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Bakmadan Geçme

Adalet Bakanlığı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugünün (28 Mayıs) kararları neler? Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor?
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title