Haberler

Türk Büro-Sen Genel Başkanı: Anayasa Değişikliğinde Memurlar Aldatıldı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Yalova'da yapılan istişare toplantısında yaptığı konuşmada, memurlara toplu sözleşme hakkının verileceği vaadinde bulunularak kısmi anayasaya destek istendiğini ifade...

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Yalova'da yapılan istişare toplantısında yaptığı konuşmada, memurlara toplu sözleşme hakkının verileceği vaadinde bulunularak kısmi anayasaya destek istendiğini ifade ederek, "Ne yazık ki halkımız gibi, memurlarımız da yine aldatıldı" dedi.

Türk Büro-Sen Temsilciler İstişare Toplantısı, Yalova'nın Termal İlçesinde bir otelde yapıldı. Toplantıya Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcıları Bayram Öztürk'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı.

Toplantıda konuşan yapan Fahrettin Yokuş, anayasaya memur haklarının girmesi için büyük bir mücadele verdiklerini söyledi. Anayasa değişikliğinin gerçekleştiğini ancak, anayasada yazan hakların kanunla düzenlenmesinin engellendiğini söyledi. Memurlara yönelik toplu sözleşmeyle ilgili açıklama yapan Fahrettin Yokuş, şöyle konuştu:

"12 Eylül 2010'da kısmi bir anayasa değişikliği yapıldı. O tarihten önce bizim toplu görüşme hakkımız vardı. Bağımsız bir hakem kurulu vardı. Ama hakem kurulu kararlarına hükümetler uymuyorlardı. Sonuç olarak bağımsız hakem kurullarına hükümetler uymuş olsaydı, bugün ekonomik ve parasal boyut olarak her memurumuzun cebinde aylık 500 liraya yakın fazla gelir olacaktı. Anayasa değişikliğine gittik. Memurlara dediler ki sizlere toplu sözleşme hakkı vereceğiz. Bu kısmi anayasa değişikliğine destek verin. Haklarınız gelişiyor. Daha güzel bir tabloyla karşılaşacaksınız. Masada eliniz daha güçlü olacak. Ne yazık ki halkımız gibi, memurlarımız da aldatıldı. Kısmi anayasa değişikliğinden sonra masaya gittiğimizde ne oldu. Toplu görüşmenin adı, toplu sözleşme; ancak anayasadaki bağımsız uzlaştırma kurulu yerine bağımlı kamu görevlileri hakem kurulu getirildi. Anayasa değişikliği böyle yapıldı. Şerefli Türk memurunun hakkını hukukunu pazarladılar. Onun için aldatıldık. Tarihin en kötü toplu görüşmesi yapıldı. O masadan ilk defa öğretmenlere ek ödeme çıkmadı."

Kurumlarda çalışan memurun fazla mesai yapmasıyla ilgili olan talimata karşı çıktıklarını ifade eden Yokuş şunları söyledi:

"2013 yılından itibaren fazla mesaiye ihtiyacımız var. Çünkü yeterince personelimiz yok, işimiz çok dediler. Ama hala Maliye Bakanlığı'ndan ses yok. Ayın 26'sında Gelir İdaresi'nde çalışanlar, Vergi Dairesi'nde çalışanlar özellikle büyük şehirlerde bir talimat; Efendim 26 Şubat'ta bütün vezneler 19.30'a kadar açık olacak. Vezne açık olunca memur da gidemez. İşlemi yapacak ki vatandaş aldığı belgeyle gidip veznede parasını yatırsın. Hani devlette angarya yoktu. Hani anayasamız angaryayı yasaklamıştı. Hani bedeli? Zaten personel yetmiyor diyorsun. Zaten personel eksikliğim var diyorsun. Adliyelerde bazı mahkemeler gece 23.00, 24.00'ye kadar sürüyor. Mesai mi veriyorlar. Biz köle miyiz? Kölelik sistemi yeniden geliyor da biz mi farkında değiliz. Böyle bir sistem mi geliyor. Emek kutsalsa, emek bizim alnımızın teriyse, bu kutsal emeğimize iktidar değil, feriştahı gelse el uzatamaz, uzattırmayız. Fazladan çalışmayız. Bu ülke köle düzeniyle kurulmuş bir ülke değil. Çok şükür 90 yıldır Atatürk'ün çizdiği yolda yürüyen Türk Milleti vardır. Hak, hukuk, adalet vardır. 2005-2008 yılları arasında SGK yasaları değişti. Ne oldu. SGK çatı üç kolda birleştirildi. Yani kim birleştirildi. Kendi hesabına çalışanlar, SSK'lılar ve Emekli Sandığı. 30 sene devlette çalışan memurla, 30 sene devlette çalışan işçiye aynı emekli ikramiyesi mi veriyorsunuz. Aynı maaşı mı bağlıyorsunuz. Yine Türk memuru aldatıldı değil mi? Yine biz aldatıldık." - Yalova / Termal

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

fahrettin yokuş yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title