Haberler

Türk-bulgar Nakliyeciler Kapıkule'de Buluştu

Türkiye Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Bulgaristan Uluslararası Taşımacılar Birliği (SMP) yetkilileri, sektörler arası işbirliği fırsatlarını ve iki ülke arasındaki karayolu taşımacılığı sorunlarını görüşmek amacıyla Kapıkule’de bir araya geldi.

Türkiye Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Bulgaristan Uluslararası Taşımacılar Birliği (SMP) yetkilileri, sektörler arası işbirliği fırsatlarını ve iki ülke arasındaki karayolu taşımacılığı sorunlarını görüşmek amacıyla Kapıkule'de bir araya geldi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, nakliye trafiğini hızlandırmak istediklerini belirtti.

Türkiye Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Bulgaristan Uluslararası Taşımacılar Birliği (SMP) yetkilileri, TIR kuyruklarının ortadan kaldırılması, kaçak göçmenlere yönelik alınacak tedbirler ve işlem sürelerini kısaltılmasını sağlamak amacıyla Kapıkule Sınır Kapısı VIP Toplantı Salonunda Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Türkiye Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu ve beraberindeki heyet, Bulgaristan Uluslararası Taşımacılar Birliği Genel Müdürü Yordan Arabadzhıev ve beraberindeki katılımcılarla, her iki ülke arasında yapılan taşımacılığın mevcut durumu, TIR kuyruklarının sebepleri, taşımacılık sürelerinin kısaltılması ve taşımacılığı olumsuz etkileyen kaçak mülteci durumları ile ilgili fikir alış verişinde bulundu.

"NAKLİYE TRAFİĞİNİ HIZLANDIRMAK İSTİYORUZ"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, her iki ülke arasında güvene ve diyaloğa dayalı bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Kapıkule Sınır Kapısı ve Kapitan Andrevo Sınır Kapısı arasındaki trafiği hızlandırmak, güvene dayalı hale getirmek, rekabeti daha olumlu katkılar yapmak amacıyla her iki ülke taşımacılarını bir araya getirdik. İki ülke arasındaki diyaloğun en üst seviyede olması bizleri mutlu ediyor. Bu süreçleri hızlandırmak, karşılıklı güvene dayalı hale getirmek ve her iki ülkenin de daha fazlasını kazanmasını sağlamak amacımız" dedi.

"KAPILARDAN HER 75 SANİYEDE 1 TIR'IN GEÇMESİNİ HEDEFLİYORUZ"

Türkiye Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu da, uluslararası nakliyede sürenin önemine değinerek, "Biz mevcut idare kapasitenin yükseltilmesinin yanında da süreçlerin iyileştirilmesi, akışın iyileştirilmesi ve batıda olduğu gibi böyle büyük bir kapımızda maksimum kapasiteyi kullanarak, örnek olarak yaptığımız gibi her 75 saniyede bir tane TIR'ın buradan Bulgaristan'a geçmesini sağlamak. Bu da günde 12 saatte iki taraflı olarak binden fazla TIR'ın geçmesini sağlamak. Bu da bize çok önemli avantajlar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bulgaristan Uluslararası Taşımacılar Birliği Genel Müdürü Yordan Arabadzhıev ise, düzenlemiş oldukları toplantılar sonrası olumlu sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirterek, "TIR'ların beklemelerinin başlıca sebepleri arasında yer alan mülteci sorununu çözmek için toplantılarımıza devam edeceğiz" dedi.

Ankara'dan aldığı ihracat yükünü Almanya'ya götürdüğünü söyleyen TIR şoförü Nevzat Ataoğlu, yıllardır yetkililerin TIR kuyruklarının bitmesi için toplandığını ancak bir aşama kaydedilmediğini savunarak, "Valla ben inanmıyorum. 30 yıldır bu yollardayım, hep lafta kalıyor bu konuşmalar, toplantılar, anlaşmalar. Bulgaristan laf dinlemiyor ki. Eskiden hafta sonları kuyruk olurdu 12-13 kilometreden kuyruğa giriyorduk. Şimdi her gün var. Şu anda da yaklaşık 8 kilometreden kuyruğa girdim" diye konuştu.

Öte yandan, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, bugün sabah saatlerinde Bulgaristan tarafında bulunan Kapiton Andrevo Sınır Kapısı'nda bulunan bilgisayar sistemlerinin yazılım güncellemeleri dolayısıyla alımların yavaş yapıldığını ve bu sebeple yaklaşık 7 kilometre büyük araç kuyruğu yaşandığını söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title