Haberler

Tacikistan'da Gözaltına Alınan Türk Avukatlar Yurda Döndü

Güncelleme:

Tutuklu bulunan hukukçu ve gazetecilere yönelik hak ihlallerini incelemek üzere Tacikistan'a giden ve burada gözaltına alınan Türk avukatlar Türkiye topraklarına ayak bastı.

Tacikistan'da tutuklu bulunan isimlere yönelik insan hakları ihlallerini incelemek için ülkeye giden ancak burada gözaltına alınan Türk avukatlar Gülden Sönmez ve Emine Yıldırım yurda döndü.

"AMACIMIZ ZİYARET ETMEKTİ"

Serbest bırakıldıktan sonra Türk Hava Yolları'na ait uçakla Duşanbe'den İstanbul'a gelen Türk avukatlar Sönmez ve Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda İHH yetkilileri tarafından karşılandı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukatlardan Gülden Sönmez, "21 Ocak günü Duşanbe'de olacak şekilde Atatürk Havalimanı'ndan çıktık. İnsan hakları savunucusu avukatlar grubu olarak bir heyetle ziyaretimizi gerçekleştirecektik.


Oraya vardığımızda da cumhuriyet savcılığına gittik ve görüşmek istedik. İçeride tutulan şahıslarla ilgili talebimizi ilettik. Gidiş amacımız özellikle siyasi görüşlerinden dolayı düşüncelerinden dolayı ya da avukatlık hizmetlerinden dolayı tutulan kadınlar ve avukatları ziyaret etmekti. Onlarla ilgili ciddi insan hakları ihlalleri vardı dünya kamuoyunda. Oraya vardığımızda da savcılığa bu ziyarete izin vermeyeceğini söyleyerek Tacikistan Dışişleri Bakanlığı'na yöneltmişti bizi. Oraya yazılı bir başvuru yaptık" dedi.


"TELEFONLARIMIZA EL KOYDULAR"

Kaldıkları otele Tacikistan istihbarat birimlerinden birilerinin geldiğini ve tercümanlarını zorla araba bindirmeye çalıştıklarını ifade eden Sönmez, "Türkiye vatandaşı olduğumuzu amacımızı, yazışmalarımızı kendilerine söyledik. Bizi de zorla götürmeye kalktılar. Onlarla gitmeyeceğimizi söyledik. Pasaportumuza el koymaya kalktılar. Telefonlarımızı elimizden aldılar. En son otelde yaşanan gerginlik üzerine bir taksi ile havalimanına götürülüp deporte edileceğimizi beyan ettiler. En sonunda onların da içinde olduğu taksi ve birkaç araçla birlikte konvoy halinde havalimanına gittik. Havalimanında da sabah uçağa biniş saatine kadar pasaportlara ve telefonlara el konuldu. Sonra da buraya geldik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Emine Yıldırım Gülden Sönmez Tacikistan Üst Manşet Güncel Haberler

Benzine ve motorine indirim geliyor

Benzine ve motorine indirim geliyor

Down sendromlu çocuğa öldüresiye dayak! Yalanı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkardı

Down sendromlu çocuğa öldüresiye dayak! Yalanı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkardı

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Bakmadan Geçme

Benzin ve motorine indirim geldi mi? Benzin ve motorin ne kadar? #128663 HEUNG MİN SON KİMDİR? Heung Min-Son kaç yaşında, nereli, hangi takımda? Heung Min-Son Fenerbahçe'ye mi geliyor? 8 Haziran hangi burç? 8 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 8 Haziran tarihi hangi burç olur? TRT1 CANLI YAYIN AKIŞI | TRT1 yayın akışında neler var? TRT 1 CANLI İZLE DİLAN POLAT CEZAEVİNDE DEĞİL Mİ? Dilan Polat evinde mi, nerede, olay ne? BENZİN İNDİRİM VAR MI? Akaryakıtta DEV indirim! Benzin motorin indirim mi var, kaç TL? YKS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR 2024? TYT-AYT ne zaman, saat kaçta? YKS GİRİŞ BELGESİ EKRANI! A H5N2 virüsü nedir? A H5N2 virüsü belirtileri neler? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Haziran Perşembe Survivor yeni bölüm! SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUA! TYT-AYT sınavı öncesi hangi dualar okunur? #9997 Üniversite sınavı öncesi okunacak dualar! Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı! Yeni bir salgın mı geliyor? Kuş gribinde ölümcül vakalar arttı mı? 6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

500

Yorumlar (37)

Hesap KitapMobil-IOS:

Hiç avukata benzemiyorlar , daha çok çapulcu gibiler...

17
11
yanıtYanıtla
Hakan Kağan:

nasrettin hoca boşuna dememiş ye kürküm ye diye. . senin gibiler beyne bakmaz giyime bakar. . gerçi sende beyinde yokta.

yanıt0
yanıt5
kyan:

Bunlar olsa olsa yobaz olur gericiler

10
13
yanıtYanıtla
suriyeli:

türkiyede hak ihlalleri tamada birde tacikistanami el atiyorsunuz insani zorla güldürüyorsunuz insan önce kendine bakar katiller

18
4
yanıtYanıtla
GÜÇLÜ:

TERBİYESİZLER TESETTÜRLÜLER DİYE AVUKAT OLAMAZLAR MI SİZİN GİBİ GERİ KAFALI MI SANDINIZ HERKESİ BU BAYANLAR AVUKATLAR VE SİZİN GİBİ CAHİLLERLLE BİR BİLE TUTULAMAZ HER TESETTÜRLÜ OLANIDA AKP Lİ YAPMANIZA SANMANIZA AYRI BİR ŞAŞIYORUM DOĞURUSU !!!!

13
8
yanıtYanıtla
AKEPE NİN GÜDÜMLÜLERİ:

TÜRBANLILAR ALARMDA .

13
7
yanıtYanıtla
barbaros Mobil-ANDROID:

yine ne haltlar karistiyorlardir bu carsaflular kabatas taki gibi

13
7
yanıtYanıtla
BOŞ KAFALAR:

Türkiyenin problemlerini çok iyi kavrayıp çözdülerde başka ülkelere gidip kendilerine görev çıkarıyorlar.

15
5
yanıtYanıtla
van 65:

Hacca umreye giderken bile eşinden izin alınmalı yanında bir erkek olmalı diyen bacıların tacikistanda işi ne

15
4
yanıtYanıtla
Akıl:

Arap kılıklılar..Ayse yi düşünün ...utanin

11
7
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title