Haberler

Turizmin Duayeni Öğer, Bodrum'u Uyardı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde konaklama, restoran ve eğlence sektörü için ortak bir çalıştay düzenlenerek, sektör temsilcilerinin sorunları tespit edildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde konaklama, restoran ve eğlence sektörü için ortak bir çalıştay düzenlenerek, sektör temsilcilerinin sorunları tespit edildi. Çalıştaydan çıkacak sorunların çözülebilmesi ve çözüm önerilerinin hayata geçirilebilmesi için zaman kaybetmeden ilgililere ulaştırılacağı belirtildi.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonu'ndaki çalıştaya DP'li Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve BODTO Meslek Eğitim Komitesi Başkanı Deniz Eyinç, BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, turizmci Vural Öger ve sektör temsilcileri katıldı.

BUTİK KONSEPT UYGULANMALI

Toplantıda konuşan turizmci Vural Öğer, Bodrum için ciddi uyarılarda bulundu. Bodrum'un diğer turizm kentlerinden, ayrıcalığı olduğunu belirten Öğer, "Ülkemizde turizm denince, ucuz tatil ve Antalya akla gelmekte. Bodrum, Antalya'dan çok farklı. Bu farklılığı göz önünde bulundurup, İbiza'ya, Saint Tropez'e, Mikanos'a, Portofino'ya, benzer bir turizm anlayışı geliştirmeli. Bodrum, ucuz dönercilerin, fast food restoranlarının olduğu, 3 Euro'ya tişört satılan bir turizm kenti olmamalı. Turist, bunu görmek istemez" dedi.

Bodrum'da estetiğin hakim olduğu, butik konsept uygulanması gerektiğini savunan Öğer, "İkinci konut ve kooperatiflerin düzenlenmesi ve ilçenin artık her şey dahil sisteminden uzak durması gerekir. Bodrum, yapılacak ayrıcalıklı düzenlemelerle ve farklı detaylarla zenginleştirilmeli, turistin tercih edeceği bir turizm kenti haline getirilmeli" diye konuştu.

BODRUM'UN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Bodrum'da ciddi bir değişimin yaşandığına dikkati çeken Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Bodrum'un çehresi değişirken, esnafta, halkta, zorlanıyor. Bu zorluluklar bugün yaşanmazsa yarın daha da büyüyerek karşımıza çıkacak. Bu nedenle zorlukları aşmalıyız. Turizm sektöründeki zincirlerden biri koptuğunda, onarmak zor oluyor. Bodrum'da hepimiz turizmden ekmek kazanıyoruz. Bu nedenle Bodrum'u marka yapabilmek için çalışıyoruz ve çalıştaydan çıkacak sorunları da kendi sorunumuz gibi sahiplenerek, çözümü içinde çalışacağız, destek vereceğiz" dedi.

SEKTÖRDE EĞİTİM SORUNU VAR

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve BODTO Meslek Eğitim Komitesi Başkanı Deniz Eyinç, turizm sektöründeki eğitim eksikliği ve aynı sektörde ihtiyaçtan fazla işletmenin faaliyet göstermesinden kaynaklanan sorunların yaşandığını vurguladı. Eyinç, "Meslek eğitim faaliyetleri için odamız ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Bu faaliyetleri bir an önce hayata geçirmeliyiz. Cadde ve sokak üzerindeki aynı işletme sayılarının sınırlandırılması da önemli bir ihtiyaç. Bu sorun için de Bodrum Yarımadası İşletme Planı hazırlanması ve uygulanması gerekli. Uygulamalarında, kanuni zorunluluklar ve merkezi hükümet desteği ile yapılması gerekmekte. Hanutçuluk gibi turisti rahatsız eden sorunların da yapılacak denetimlerle ortadan kaldırılması, kalitenin de artmasını sağlayacak. Eğlence sektörü için uygulanan müzik yasağı ile ilgili çözümler üretilmesi gerekmekte" dedi.

Çalıştayın sonunda turizme katkılarından dolayı BODTO üyeleri tarafından Hadigari Bar'ın Mart ayında yaşamını yitiren Hakan Aykan'ın eşi Yasemin Aykan'a, BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon'a ve BODER Başkanı Halil Özyurt'a teşekkür plaket verildi.

Çalıştayın ardından yapılacak değerlendirmeler ile sektör temsilcilerinin sorunları ve çözüm önerilerini ilgili yetkililere iletileceği ve uygulanmaya konulması için takip edileceği belirtildi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title