Haberler

Turizm Onların da Ekmek Kapısı

Güncelleme:

Saros Körfezi'nin turizm hareketliliği Erikli ve Yayla sahilleri üzerinde bulunan köylü için de ekmek kapısı oluyor.

Yayla Sahili'ne giderken Kılıçköy ve Şabanmera Köyleri'nde genellikle kadınları açtığı tezgahlarda denize gidenlere veya tatilden dönenlere, köy ekmeği, keçi peynirikavun,karpuz, biber, domates, bamya,   gibi sebze ve meyvalar satarak ev ekonomilerine kazanç sağlamalarına ön ayak oluyor.

Erikli Sahili'ne giderken de Mecidiye beldesinde bulunan kadınlar açtıkları tezgahlarda satış yaparlerken ayrıca hemen sergilerinin yanında bulunan tarlalardan müşteriye taze sebze ve meyva toplama zevkini de yaşatıyorlar.

Bu sezon yoğun bir yaz sezonu geçirdiklerini belirten bölge halkı, "Saros'un tanıtımın artması bizim işlerimizin de artmasına neden oldu. Bayram döneminde müthiş bir yoğunluk yaşandı. Biz de çok iyi iş yaptık " şeklinde konuştular.

Öte yandan Şabanmera Köyü'ndeki kadınlar ise adeta "ekmeklerini ekmekten çıkarıyorlar" sözünü doğrularcasına evlerinde yaptıkları köy ekmeklerini satarak bütçelerine önemli bir katkıda bulunuyorlar.

Sizin de yolunuz birgün Şabanmera veya Mecidiye'ye düşerse buradan alışveriş yapmadan geçmeyin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mecidiye Kılıçköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title