Haberler

Turgut Öker Gözaltına Alındı

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker Atatürk Havalimanı'nda Gözaltına Alındı.

DHA İSTANBUL- (DÜZELTME) AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI TURGUT ÖKER ATATÜRK HAVALİMANI'NDA GÖZALTINA ALINDI....

Kahramanmaraş olaylarının 32'nci yıldönümünde düzenlenen anma etkinlikleri için Türkiye'ye gelen Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu(AABF) Genel Başkanı Turgut Öker, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Akşam 20:30'da Köln'den gelip yurda giriş yaptığı sırada gözaltına alınan Turgut Öker'in, hakkında bir yakalama kararı bulunduğu ve bu nedenle gözaltına alındığı öğrenildi. Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne bağlı Havalimanı Polis Merkezi'nde tutulan Öker'in, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah Sarıyer Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi. Genel Başkan Turgut Öker'in gözaltına alındığını duyan Türkiye Alevi Birlikleri Federasyonu(TABF) üyesi yaklaşık 100 kişi Havalimanı Karakolu'na gelerek duruma tepki gösterdi. AABF Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak'ın yaptığı açıklamada Maraş katliamının 32. yıldönümünde düzenlenecek anma etkinliklerine gidecekleri bir zamanda Turgut Öker'in gözaltına alınmasının tesadüf olamayacağını iddia etti.

Genel Başkan Turgut Öker ile İstanbul'a birlikte gelen Ali Ertan Toprak konuşmasında şunları söyledi:

"Bizim bu hafta sonu İstanbul'da AABF'nin toplantısı vardı. Tüm Avrupa'daki alevi örgütlerinin temsilcileri konferans yapmak için buraya geldik. Ben ve Genel Başkan Turgut Öker ile birlikte Köln'den geldik. Pasaport kontrolünde işlemlerimizi yaptırırken genel başkanımızı gözaltına aldılar. Öğrendiğimiz kadarıyla 2008 yılında işlenen bir hakaret suçundan dolayı ifadesi alınmak istemiş Sarıyer Savcılığı tarafından. İfade vermeye gitmeyince hakkında yakalama kararı çıkartılmış. Tabi biz bu hafta sonu hep birlikte Kahramanmaraş'a gitmeyi planlıyorduk. O nedenle bu tutuklama kararı pek tesadüf gibi gözükmüyor. Maraş katliamının 32. yıldönümünü anmaya gideceğimiz bir zamanda tesadüfen göz altına alınıyor. Bu kabul edebileceğimiz bir durum değil. Bu akşam TABF'ye bağlı alevi arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadılar. Dayanışma içinde sabaha kadar burada bekleyeceğiz."

Grup üyelerinin polis merkezi önündeki bekleyişi sürerken, Öker'in sabah saatlerinde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title