Haberler

Turgut Öker Gözaltına Alındı

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Turgut Öker Atatürk Havalimanı'nda Gözaltına Alındı.

DHA İSTANBUL- AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ FEDERASYONU TURGUT ÖKER ATATÜRK HAVALİMANI'NDA GÖZALTINA ALINDI....

Kahramanmaraş olaylarının 32'nci yıldönümünde düzenlenen anma etkinlikleri için Türkiye'ye gelen Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu(AABF) Genel Başkanı Turgut Öker, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Akşam 20:30'da Köln'den gelip yurda giriş yaptığı sırada gözaltına alınan Turgut Öker'in, hakkında bir yakalama kararı bulunduğu ve bu nedenle gözaltına alındığı öğrenildi. Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne bağlı Havalimanı Polis Merkezi'nde tutulan Öker'in, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah Sarıyer Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi. Genel Başkan Turgut Öker'in gözaltına alındığını duyan Türkiye Alevi Birlikleri Federasyonu(TABF) üyesi yaklaşık 100 kişi Havalimanı Karakolu'na gelerek duruma tepki gösterdi. AABF Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak'ın yaptığı açıklamada Maraş katliamının 32. yıldönümünde düzenlenecek anma etkinliklerine gidecekleri bir zamanda Turgut Öker'in gözaltına alınmasının tesadüf olamayacağını iddia etti.

Genel Başkan Turgut Öker ile İstanbul'a birlikte gelen Ali Ertan Toprak konuşmasında şunları söyledi:

"Bizim bu hafta sonu İstanbul'da AABF'nin toplantısı vardı. Tüm Avrupa'daki alevi örgütlerinin temsilcileri konferans yapmak için buraya geldik. Ben ve Genel Başkan Turgut Öker ile birlikte Köln'den geldik. Pasaport kontrolünde işlemlerimizi yaptırırken genel başkanımızı gözaltına aldılar. Öğrendiğimiz kadarıyla 2008 yılında işlenen bir hakaret suçundan dolayı ifadesi alınmak istemiş Sarıyer Savcılığı tarafından. İfade vermeye gitmeyince hakkında yakalama kararı çıkartılmış. Tabi biz bu hafta sonu hep birlikte Kahramanmaraş'a gitmeyi planlıyorduk. O nedenle bu tutuklama kararı pek tesadüf gibi gözükmüyor. Maraş katliamının 32. yıldönümünü anmaya gideceğimiz bir zamanda tesadüfen göz altına alınıyor. Bu kabul edebileceğimiz bir durum değil. Bu akşam TABF'ye bağlı alevi arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadılar. Dayanışma içinde sabaha kadar burada bekleyeceğiz."

Grup üyelerinin polis merkezi önündeki bekleyişi sürerken, Öker'in sabah saatlerinde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title