Haberler

Tunus'ta göçmenlerin geri gönderilmesi talep edildi

Güncelleme:

Tunus'un Sfaks kentinde düzenlenen gösteride, Avrupa'ya geçmek üzere ülkeye yasadışı yollardan giriş yapan göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmeleri talep edildi.

Tunus'un Sfaks kentinde düzenlenen gösteride, Avrupa'ya geçmek üzere ülkeye yasadışı yollardan giriş yapan göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmeleri talep edildi.

Başkent Tunus'un güneyindeki Sfaks kentinin Cabniyane bölgesinde toplanan kalabalık grup, düzenledikleri gösteride "Yerleşime hayır, halk göçmenlerin geri gitmesini istiyor" şeklinde slogan attı.

Gösteri sırasında AA muhabirine konuşan aktivist Faize bin Salih, Sfaks'taki bazı bölgelerde çiftliklerin ve zeytin bağlarının işgal edilmesi ve yaşanan şiddet olaylarının artmasından dolayı yönetimin bu krize çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Bin Salih, Afrika ülkelerinden gelen yasadışı göçmenlerin ülkelerine gönderilmelerini ve Sfaks'ta değil, sahranın güneyine yerleştirilmelerini istedi.

Yine bir başka aktivist Muhammed ise yönetim piramidinin en üstüne seslerini ulaştırmak istediklerini söyledi.

"Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'e Cabniyane ve el-Amire ahalisinin çektiği sıkıntılara göz atması çağrısı yapıyorum, çünkü burada durum kontrolden çıktı ve dayanılmaz bir hal aldı" diyen Muhammed, yasadışı göçmenlere ilişkin açık hukuki yasalar ve siyasi yaklaşımlar yoluyla köklü çözümler bulunması çağrısında bulundu.

Muhammed, "Bizler ırkçılık çağrısında bulunan kimseler değiliz, bu göçmenlerin sıkıntılarını anlıyoruz ancak tehlike çanları çalmaya başladı ve halk fiili olarak tehlikede." ifadesini kullanarak, halktan bazılarının saldırılara ve hırsızlıklara maruz kaldığına dikkati çekti.

Tunus'ta düzensiz göçmen sorunu

Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Libya ve Cezayir'e sınırı olan Tunus'a geliyor.

Orta Akdeniz'deki düzensiz göç rotası üzerinde yer alan İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası, Tunus kıyılarına yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Tunus'un Sfaks kenti, düzensiz göçmenlerin Lampedusa'ya ulaşma çabaları için sıklıkla geldiği noktaların arasında öne çıkıyor.

Avrupa Komisyonu, Eylül 2023'te Tunus ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan ve bir kısmı düzensiz göçmen akışının azaltılmasını amaçlayan mutabakat zaptı kapsamında Tunus'a 127 milyon avroluk yardım tahsis edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Göçmen Tunus Göçmenler Politika Güncel Haberler

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Bakmadan Geçme

Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA! BOMBA TRANSFER! Anderson TALİSCA, Fenerbahçe'ye mi geliyor? #9917 SURVİVOR YUNUS EMRE ELENDİ Mİ? Survivor All Star 2024 dün akşam (9 Haziran) kim elendi? Merve Dizdar kiminle evlendi? Merve Dizdar'ın eşi Cihan Aygün kimdir? Resmi Gazete bugün (10 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Erdoğan'ın 'Müjde' olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

Erdoğan'ın "Müjde" olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title