Haberler

Tunceli - Dersimspor'Un Elazığspor'A Destek Pankartı Stadyum

"elazığspor 'dersim' İsmini İstemedi"

"ELAZIĞSPOR 'DERSİM' İSMİNİ İSTEMEDİ"

Tunceli'de bulunan Dersimspor Başkanı Yaşar Moğultay, Elazığspor'a destek vermek için, asmak istedikleri pankartın Elazığspor yöneticileri tarafından engellendiğini öne sürdü.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen'in önerisiyle, bir grup Tuncelili genç tarafından geçen yılın sonlarına doğru kurulan Dersimspor futbol kulübünün, Elazığspor'a yapmak istediği jestin, Elazığspor yöneticiler tarafından 'Dersim' ismi nedeniyle çevrildiği iddia edildi. Dersimspor Kulüp Başkanı Yaşar Kemal Moğultay, yaptığı basın toplantısında Elazığspor başkanıyla yaptıkları görüşmede, komşu il olmaları ve Elazığ'da çok sayıda Tuncelili'nin yaşaması nedeniyle Elazığspor'a destek için, Kahramanmaraşspor- Elazığspor arasında oynanacak maçta destek pankartı stada asacaklarını söylediklerini belirtti. Moğultay, 2'nci Lig'de kalma çabası içinde olan Elazığspor'a destek için bilboard afişlerini gördüklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Elazığ nüfusunun yüzde 25-30'u Tuncelili'dir. Yıllarca iç içe yaşadığımız Elazığlı hemşerilerimize nasıl destek olacağılısı düşünürken aklımıza Elazığ'da yaşayan Tunceliler'in destek verebilmesi anlamında Elazığspor'un bir maçında 'Dersimspor, Elazığspor'a başarılar diler' pankartını açıp Elazığ'daki hemşerilerimizi destek için hareketlendirmek istedik. Elazığspor Kulüp Başkanı Akın Şatıroğlu ve Futbol Şube Sorumlusu Nazmi Yıldız ve stat yetkilileriyle defalarca görüşmeler yaptım. Elazığlı yöneticiler ve stat yetkilileri bize teşekkür ederek bu düşüncemizi taktirle karşıladı. Bu pankartın da Kahramanmaraş maçında açmamızı bizzat kendileri söylediler."

Dersimspor Kulüp Başkanı Moğultay, kendilerine söz verilmesine rağmen pankartta 'Dersim' isminin yer alması nedeniyle, stat görevlileri ve Elazığspor Kulüp yöneticilerinin pankartı içeri sokmadıklarını savundu. Moğultay, "Elazığspor yöneticileri pankartımızı açmamıza müsaade etmedi. Asmamız halinde zor kullanacaklarını söylediler. 'Bu pankartı götürün Dersim ismini silin Tuncelispor yazın getirin asalım, yoksa biz bu pankartı asmayız' deyip açtırmadılar. Oysa Dersimspor ismini Futbol Federasyonu tarafından tescil edilmiştir. Başbakanın da televizyonlarda ifade ettiği Dersim'de herhangi yasak ve sakınca da yoktur. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül ve bu ülkenin Devlet Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz hoşgörü sevgiyle karşılarken Elazığspor yöneticilerinin tepki duymalarını anlamakta güçlük çekiyorum" diye konuştu.

Moğultay, Dersimspor'in hiçbir siyasi parti ve örgütle ilgilerinin olmadığını ileri sürerken demokrasiye, özgürlüklere açılımlara en çok ihtiyaç duyulduğu bu dönemde Elazığspor'lu yöneticiler, 'Gerici, kafatasçı ve ırkçı' düşünmekle suçladı. Gelişmeleri 'demokrasinin ve çağın bir ayıbı' olarak gördüklerini söyleyen Moğultay, "Onların bize destek olmaları gerekirken biz onlara destek oluyorsak, sevinmeleri gerekirken hala o ırkçı anlayış noktasında kalmaları gerici ve yoz düşünmeleri bizleri derinden üzmüştür. Elazığlı yöneticilerin bu yanlış davranışlarını tekrar gözden geçirerek Dersimspor camiasından özür dilemelerini bekliyoruz" dedi.

Dersimspor Kulüp Başkanı Yaşar Moğultay, pankartının stata asılmamasının arkasında Elazığ Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Selmanoğlu'nun bulunduğunu öne sürdü. Başkan Selmanoğlu ile görüşme isteklerini defalarca çevrildiğini söyleyen Moğultay, "Ondan yardım anlamında hiçbir talebimiz olmayacaktı. Komşu il belediye başkanı olduğu için görüşmek istedik, ama kaç defa randevu istediysek ret etti her defasında. Dersim ismine karşı bir önyargısı var sanırım. Benim düşünceme göre pankartımızın stada asılmamasının arkasında Elazığ Belediye Başkanı var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title