Haberler

Tuğba'nın Organlarıyla Yaşama Tutundular

Gaziantep'te, doğalgaz zehirlenmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 1 çocuk annesi 18 yaşındaki Tuğba Tilki'nin ailesince bağışlanan karaciğer ve böbreği, Adana'da 2 hastayı yaşama bağladı.

Gaziantep'te, doğalgaz zehirlenmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 1 çocuk annesi 18 yaşındaki Tuğba Tilki'nin ailesince bağışlanan karaciğer ve böbreği, Adana'da 2 hastayı yaşama bağladı.

İşçi 24 yaşındaki Hayrettin Gügercin, 31 Ocak'ta, nikahsız eşi Tuğba Tilki'yi evin mutfağında hareketsiz yerde yatarken bulundu. Özel bir hastaneye götürülen ve doğalgaz zehirlenmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen Tuğba Tilki'nin annesi Feride ve babası Hurşit Tilki, kızlarının organlarını bağışladı. Sağlık ekipleri, özel bir hastanede Tuğba Tilki'nin karaciğer, akciğer, böbrek ve korneasını alarak Adana ve Ankara'daki organ bekleyen hastalara ulaştırdı. Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı Karaciğer Nakli Birimi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Akçam, Tuğba Tilki'den alınan karaciğeri 54 yaşındaki 2 çocuk babası Hakkı Demir'e başarılı bir operasyonla nakletti. Böbrek Nakli Birimi'nde görevli Prof. Dr. Erkan Demir ve ekibi de, Tuğba Tilki'den alınan böbreği 7 yıldır organ nakli bekleyen 28 yaşındaki Fatih Gülmüş'e taktı.

TUĞBA'YA TEŞEKKÜR ETTİLER

Karaciğer nakliyle yaşama yeniden tutunan memur Hakkı Demir, "Kendimi şimdi çok iyi hissediyorum. Herkese çok teşekkür ederim. Ayağa kalkınca bol su içmek istiyorum. Çünkü yoğun bakım sürecinde çok susadım. Doya doya su içip yürüyüş yapacağım" dedi. Bekar olan işsiz Fatih Gülmüş ise "Nakil olmazsa ölene kadar diyalize girecektim. Tam 7 yıl sonra nakil sırası geldi. Şimdi kendimi iyi hissediyorum. Böbreği veren kişiden Allah razı olsun, rahmet eylesin. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Karaciğer naklini gerçekleştiren doktorlardan Yrd. Doç. Dr. Tolga Akçam ise hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek herkesi organ bağışlamaya çağırdı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Demir Gaziantep Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title