Haberler

TÜBİTAK'taki Sahte Diplomalı Damat 2 Yılda 423 Bin TL Almış

Güncelleme:

Eski Teknoloji Bakan Nihat Ergün'ün damadı olduğu ortaya çıkan ve sahte diplomayla TÜBİTAK'ta 2 yıl çalışan Hasan Başaran'ın kurumdan 423 bin lira aldığı ortaya çıktı.

Yasadışı dinlemeler soruşturmasında 'Resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklanan, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün kardeşinin damadı Kamu Sertifikasyon Yöneticisi Hasan Başaran'ın TÜBİTAK'taki 2 yıllık görev süresi boyunca kurumdan 423 bin lira aldığı bildirildi.

Askerlik şubesi de Başaran'dan sahte diploma ile kısa dönem askerlik yapması konusunda savunma istedi.

Daha önce konuyla ilgili açıklama yapan eski Bakan Ergün, "Haberimiz yoktu, bizi de kandırdı." demişti.

HARCAMALARI DA İNCELEMEDE

TÜBİTAK'taki Cemaat yapılanması iddialarıyla ilgili sürdürülen soruşturmada Başaran, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve yüksek lisans diplomalarının sahte olduğunun anlaşılması üzerine 16 Ocak 2014'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturmayı yürüten Savcı Serdar Coşkun, Başaran'ın sahte diplomasını kullanarak kendisine ne kadar ödeme yapıldığını TÜBİTAK'a sormuştu.

HARCAMA YERLERİ İNCELEMEDE

TÜBİTAK, savcılığa gönderdiği yanıtta Başaran'a görev yaptığı 2 yıllık süre boyunca yaklaşık 423 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi. Savcılık kaynakları, Başaran'ın yaklaşık 7 yıl Kocaeli Belediyesi'nin şirketi KENT KONT'ta müdürlük yaptığı döneme ilişkin ücret bilgilerinin de gelmesi ile kendisine devlet tarafından yapılan ödeme miktarının artacağına dikkat çekti. Savcılığın, MASAK aracılığıyla, Başaran'ın aldığı paraları nerelere harcadığını da incelettiği öğrenildi.

ASKERLİK ŞUBESİ SAVUNMA İSTEDİ

Sahte diploma ile kısa dönem askerlik yapan Başaran için Kocaeli Askerlik Şubesi de harekete geçti. Şube, savcılık aracılığıyla, cezaevinde bulunan Başaran'ın sahte diploma ile kısa dönem askerlik yapması konusunda savunmasını istedi. Başaran'ın soruşturma kapsamında dava açılması ve cezasını çekmesi halinde, kalan askerlik hizmetini er olarak tamamlamak üzere askere alınacağı belirtiliyor. Başaran savcılık sorgusunda, "Bedelliden yararlanır mıyım" diye sormuştu. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nihat Ergün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (124)

murat özmen:

hiç şaşırmadım ne de olsa akpartililer . . . hırsızlık yolsuzluk yandaşlık onların genlerinde var

52
2
yanıtYanıtla
siyah kalem:

rahat olun tutuksuz yargılanır. sonrada yetersiz delil sebebiyle dava düşer. . . .

45
2
yanıtYanıtla
OSMANİYELİ:

BU ADAMLARIN GENETİĞİNDE VAR HIRSIZLIK. HESAP SORAN OLMAZSA HIRSIZLIĞIA DEVAM

43
3
yanıtYanıtla
schwarzlichmobilWeb@haberler.com:

Maşallah kamu damatlara aktarılıyormuş... bildiğin saltanatın aslı çoktan başlamış. Mallar paylaşılmaş. Acaba baska kimlerin damatları yeğeni kardeşleri var etrafta.

37
1
yanıtYanıtla
el kurdiMobil-ANDROID:

bu sahtekar ya cemaatcidir, ya pkk lidir yada CHP lidir.

10
28
yanıtYanıtla
xem:

kim olduğu yazıyor. okumadın mı?

yanıt11
yanıt0
dogrum@m.m:

Sen nesin....

yanıt6
yanıt0
bende kürdo:

el kurdi sen tam bir embesilsin. gözün kör, kulağın sağır, başkaları tarafından yönlendirilmeyi seven . . . . ii zekalının tekisin.

yanıt2
yanıt0
baranmobilWeb@haberler.com:

NE ZAMAN BU MILLET IMANA GELIP KAFIRLERI DEFEDECEK

37
0
yanıtYanıtla
Salihm@m.m:

Muslumana Kafir dersen dinden çıkarsın

yanıt1
yanıt6
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title