Haberler

TÜBİTAK Çocukları Sevindirdi

Güncelleme:

Öğrencilerde bilim ve teknoloji farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen Bilim ve Çocuk Dergisi Dağıtımı töreni İzmir Gaziemir İlçesi Dokuz Eylül Ortaokulu'nda yapıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İzmir Valiliği'nin ortak yürüttüğü proje kapsamında, öğrencilerde bilim ve teknoloji farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen Bilim ve Çocuk Dergisi Dağıtımı töreni İlimiz Gaziemir ilçesi Dokuz Eylül Ortaokulunda yapıldı. Dağıtım töreninde İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Rasim Akpınar, daire amirleri, okul aile birliği üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende bir açılış konuşması yapan Vali Toprak, eğitimde teknolojinin önemine dikkatleri çekerek "Bilgisayar, televizyon, projeksiyon makinaları derken her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Yeni teknolojik imkanlar ve yeni değişiklikler devreye giriyor. Dolayısıyla bunları hep birlikte ülke olarak ta takip edip geliştirmemiz gerekiyor." Dedi. Vali Toprak konuşmasına şöyle devam etti;

"Eğitim iyi bir noktaya gelmelidir. Eğitimi, okuyarak eğitim, görerek eğitim, hissederek eğitim şeklinde yapıp bütün bunlarla gençlerimizi bilime ve teknolojiye katkı sağlayacak bir şekilde yönlendirmeliyiz ki yeni buluşlara yeni gelişmelere dolayısıyla ülkemizin daha iyi bir noktaya gelmesine katkı sağlansınlar. Bu katkıyı sağlayacak olan kişilerde sizlersiniz. Hepiniz önümüzdeki dönemde eğitim kurumlarında temelden aldığınız bilgilerle teknolojiyi daha da ileriye götüreceksiniz.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ YAKIN BİR ZAMANDA KENDİ UYDUSUNU UZAYA FIRLATACAK…

Bilgisayar, televizyon, projeksiyon makinaları derken her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Yeni teknolojik imkanlar ve yeni değişiklikler devreye giriyor. Dolayısıyla bunları hep birlikte ülke olarak ta takip edip geliştirmemiz gerekiyor. Size olan güven nedeniyle bunun içeriğini güçlendirici işler yapılıyor. Bugün buraya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve İlçe Kaymakamımız ile birlikte geldik. Tübitak ta burada. Tübitak özellikle üniversitelerimizde, okullarımızda ve tüm iş dünyasında teknolojinin bilimin yaygınlaştırılması ve yeni yeni buluşlarla bunun takviye edilmesini sağlıyor. Mesela Türkiye Cumhuriyeti Devleti yakın bir zamanda kendi uydusunu uzaya fırlatacak bu demek oluyor ki Aralık sonu itibariyle her şeyi dışarıdan parayla satın alarak değil sizler sayesinde kendimiz üreterek elde edeceğiz. Bu şekilde hem kendimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilir hem de dünya uluslarına bu şekilde katkı sağlayabiliriz.

SİZLERİN SAYESİNDE GELECEĞİMİZ DAHA GÜZEL OLACAK…

Teknoloji ve bilim yoluna bizimde katkı sağlamamız gerekiyor. Bunlar da ancak öğrenerek, tecrübe ederek, geliştirerek olur. Bilime ve Teknolojiye sizlerde katkı sağlayın geleceğimiz daha güzel olsun." Dedi. Konuşmanın ardından öğrencilere dergi dağıtımını başlatan Vali Toprak, öğrenci velileriyle sohbet edip okullarının sorunları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Toprak Gaziemir Tübitak Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title