Haberler

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Adana'da kariyer fuarında öğrencilerle buluştu

Güncelleme:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Mandal, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde ÇÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı etkinlikleri kapsamında "Bilim ve Kariyer" konferansı verdi.

Kariyer süreci hakkında öğrencilere bilgi veren Mandal, üniversiteli gençlere başarılı kariyer dileğinde bulundu.

Mandal, öğrencilere hayallerinden ve tutkularından vazgeçmemeleri, anlık değil, uzun vadeli düşünmeleri tavsiyesinde bulunarak, başarıya ulaşmak için çalışmak ve sabretmek gerektiğini söyledi.

Özel bir ayrıcalığının olmadığını, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi evine en yakın okullarda tamamladığını anlatan Mandal, motor meslek lisesine gittiğini ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu olduğunu ifade etti.

Mandal, saat 02.00-05.00 dışında ulaşılabilen birisi olduğunu, çalışma disiplinini de ODTÜ'de aldığını dile getirdi.

Kariyerindeki en önemli kurumun TÜBİTAK olduğunu vurgulayan Mandal, "Olaylara anlık değil bir kariyer yolu olarak bakmak gerekiyor. Tutku, sabır ve çaba çok önemli." dedi.

Mandal, öğrencilere TÜBİTAK'ın sunduğu imkanlar ve yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Mandal'a, program sonunda ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından plaket sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title