Haberler

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı'nda sürücüleri uyardı

Güncelleme:

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatili öncesinde uzun yola çıkacak vatandaşları uyararak, araç bakımının yapılması, aşırı hızdan kaçınılması ve emniyet kemeri kullanılması gerektiğini belirtti.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin hemen öncesinde ülke genelindeki 19 milyonu aşkın öğrenci yaz tatiline girecek. Dolayısıyla bu bayram tatilinde şehirlerarası karayollarında trafiğin çok yoğun olması bekleniyor. Bayramda yola çıkacak olan tüm vatandaşlarımız olası araç yoğunluğunu göz önünde bulundurarak her zamankinden daha dikkatli araç kullanmalı. Yola çıkmadan önce araç bakımı mutlaka yaptırılmalı. Kazalara en çok sebebiyet veren aşırı hızdan kaçınılmalı ve emniyet kemeri kesinlikle ihmal edilmemeli" dedi.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, bugün yaptığı yazılı açıklamada Kurban Bayramı'nda uzun yola çıkacak vatandaşları uyardı. Apaydın'ın uyarıları şöyle:

"SÜRÜCÜLER ARAÇ BAKIMINI YAPTIRMADAN YOLA ÇIKMAMALI"

"Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin hemen öncesinde ülke genelindeki 19 milyonu aşkın öğrenci yaz tatiline girecek. Dolayısıyla bu bayram tatilinde şehirlerarası karayollarında trafiğin çok yoğun olması bekleniyor. Bayramda yola çıkacak olan tüm vatandaşlarımız olası araç yoğunluğunu göz önünde bulundurarak her zamankinden daha dikkatli araç kullanmalı. Yola çıkmadan önce araç bakımı mutlaka yaptırılmalı. Kazalara en çok sebebiyet veren aşırı hızdan kaçınılmalı ve emniyet kemeri kesinlikle ihmal edilmemeli.

"TRAFİK KURALLARINA UYARAK AŞIRI HIZDAN KAÇINMALIYIZ"

"Geçtiğimiz yıl dokuz günlük Kurban Bayramı tatili süresince 67 vatandaşımız trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Uzun tatillerde yaşanan trafik kazaları genellikle aşırı hız, trafik kurallarına uymamak, dinlenmeden yola çıkmak gibi ihmallerden kaynaklanıyor. Bu yıl ise Kurban Bayramı tatilinin okulların yaz tatiline denk gelmesi sebebiyle tatil rezervasyonları, otobüs, tren ve uçak biletlerinin kısa sürede tükenmeye başladı. Şehirlerarası yollarda her zamankinden fazla bir trafik yoğunluğunun oluşması bekleniyor. Öte yandan bu yıl ülke genelinde etkili olan yağışlar bayram trafiğini daha da zorlaştırabilir. Vatandaşlarımız bu bayram yola çıkarken trafik yoğunluğunu, yağışları ve güzergah üzerindeki yol çalışmalarını mutlaka göz önünde bulundurmalı."

"ARAÇ KULLANIRKEN KESİNLİKLE TELEFONLA KONUŞULMAMALI"

Özellikle bayramın ilk ve son günlerinde gidiş ve dönüşlerde oluşacak yoğunluk göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizen Apaydın, "Yaz ayına gelen bayramda vatandaşlarımız baygınlık geçirmemek ve yoldaki asfaltın erime ihtimaline karşı güneş ışıklarının dik açıyla geldiği öğle saatlerinde yola çıkmamalı. Çok aç ya da çok tok şekilde direksiyon başına geçilmemeli. Araç kullanırken kesinlikle telefonla konuşulmamalı. Konsantrasyon kaybı nedeniyle her üç saatte mola verilmeli. Bayram sevincimizin yarıda kalmaması için trafikte herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Bu vesileyle yola çıkacak olan vatandaşlarımız ile şoför esnafımızı daha hassas ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor, trafik kazalarının yaşanmadığı bir bayram diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Şoförler Ve Otomobilciler Federasyonu Kurban Bayramı Fevzi Apaydın Türkiye Kurban Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title