Haberler

TSE ile Kosova Standartları Ajansı arasında işbirliği -

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Kosova Standartları Ajansı (ASK) arasında işbirliğini öngören mutabakat zaptı imzalandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Kosova Standartları Ajansı (ASK) arasında işbirliğini öngören mutabakat zaptı imzalandı.

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak, iki ülke arasında bu alanda işbirliği anlaşması imzalanmasını uzun zamandır istediklerini ve TSE ile ASK arasında imzalanan mutabakat zaptının Kosova'daki ürünlerin katitesinin yükseltilmesine önemli bir katkıda bulunacağına inandıklarını söyledi.

Türkiye'nin son 10 yıl içinde önemli bir ekonomik kalkınma gerçekleştirdiğini ve özellikle Avrupa pazarında her geçen gün daha fazla yer aldığını kaydeden Ustaibo, 'Bizim de amacımız öncelikle Avrupa pazarı'' dedi.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk de standartlaştırma alanında dost ülke Kosova'ya yardımcı olmak istediklerini belirterek, imzalanan anlaşmanın ardından, standartların sertifalaştırılması konusunda ASK'nın gerekli yükümlülükleri yerine getireceğine inandığını kaydetti.

Standartlaştırma konusunun ticaretin gelişmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Şentürk, özellikle Avrupa pazarına entegrasyonun sağlanması için standartlaştımanın önemine değindi.

ASK Başkanı Hafiz Gara da Kosova'nın Avrupa'nın yanı sıra Doğu ülkeleriyle de ticaret yapma amacında olduğunu kaydederek, bugün imzalanan anlaşmanın Türkiye ile Kosova arasındaki ticari ilişkileri de olumlu etkileyeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hulusi Şentürk Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title