Haberler

Toyota 2013'te Tam Kapasite Çalışacak

Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer, 2013 yılında üretimine başlayacakları 'C segment' modeli ile fabrikanın tam kapasiteye yaklaşacağını söyledi.

Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer, 2013 yılında üretimine başlayacakları 'C segment' modeli ile fabrikanın tam kapasiteye yaklaşacağını söyledi.

2013 yılının Haziran'ın da üretime başlayacakları C segment'lerle ilgili açıklamalarda bulunan Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer, bu üretim ile birlikte mevcut kapasitelerinin iki katına çıkacaklarını belirtti. Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki fabrikada gazetecilere açıklamalarda bulunan Özer, "Üretimine başlayacağımız Sedan otomobil orta büyüklükte olacak Henüz bunun ismi belirlenmedi. Yeni Sedan modelini 2013'ün Haziran ayında üretmeye başlayacağız. Bu üretimle birlikte kapasite kullanımımız ve üretim sayılarımız artacak. Bunun gereği olarak da ocak ayından itibaren; çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 700-800 arkadaşımızı işe alacağız. Toplam çalışan sayımız kendi personelimiz olan 3 bin 200 civarına ulaşacak. Bu sayıya müteahhit elemanlarıyla birlikte onları da eklediğimizde 3 bin 600 kişiye ulaşacağız" dedi.

Otomotiv sektöründe yılın ilk 6 ayık diliminin geçen yıla oranla çok iyi geçmediğini söyleyen CEO Orhan Özer, beklentinin ikinci 6 aylık diliminin daha iyi olacağı ve sektörün toparlanacağı yönünde olduğunu belirtti.

İlk 6 ay geçen seneki seviyelerde üretim yaptıklarını anlatan Özer, "İkinci 6 ay bu üretim rakamımız daha da düşecektir çünkü modellerimizden bir tanesini üretmeyi durduracağız. Fakat önümüzdeki yıl haziran ayında 'C segment' dediğimiz yeni modelimizi üretmeye başlayarak tam kapasite seviyelerine yaklaşacağız" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toyota Türkiye Orhan Özer Arifiye Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title