Haberler

Torku Konyaspor: "Abd'li Mayo Konusunda En Mağduru Biziz"

Torku Konyaspor Basketbol takımının Basın Sözcüsü Tunahan Turhan, ABD'li oyuncuları Joshua Mayo'nun Fransa'dan dönüşünde Türkiye'ye giriş yapamadığını hatırlatırken, "Yabancı oyuncu almak zorunda kalacağımız için federasyona tekrar para yatırmak zorunda kalacağız" dedi.

Torku Konyaspor Basketbol takımının Basın Sözcüsü Tunahan Turhan, ABD'li oyuncuları Joshua Mayo'nun Fransa'dan dönüşünde Türkiye'ye giriş yapamadığını hatırlatırken, "Yabancı oyuncu almak zorunda kalacağımız için federasyona tekrar para yatırmak zorunda kalacağız" dedi.

Tunahan Turhan, "İçişleri Bakanlığı'ndan bize gelen yazıda 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında Türkiye'ye giriş yasağı olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine Türkiye'ye girişinin olmayacağını söyledikleri için ABD'li Mayo ile olan sözleşmemizi fesh ettik" ddiye konuştu.

Sezon başında İtalya'nın Virtus Roma takımından transfer ettikleri Mayo'nun oyunculara devre arasında verilen 5 günlük tatilin sonrasında bu olayın yaşandığını Tunahan Turhan, şunları söyledi:

"GİRİŞ YASAĞI VARMIŞ"

"Ailesiyle birlikte Fransa'ya gitti. Dönüşü geçtiğimiz cumartesi günü olacaktı. Uçak biletlerini biz aldık. Londra'dan uçağa bindi, İstanbul'da havaalanında yapılan kontroller sonucunda Türkiye'ye giriş yasağı olduğu bildirilerek içeriye alınmadı. Uçağa bindirilip gönderildi.  'Yaptığımız araştırmalar neticesi, çok fazla bir detaya ulaşamadık. İçişleri Bakanlığı'ndan bize, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında Türkiye'ye giriş yasağı olduğu bilgisi verildi. Bu yüzden Mayo ile olan sözleşmemizi feshettik. Kanuna baktığımızda 140 tane madde var. Bunlardan hangisinin uygulandığı ile ilgili bir bilgiye sahip değiliz. Devlet de bize kesin şudur diye bir şey söylemiyor."

"TELEFONLA KONUŞTUK"

Mayo ile kulübün Başkan Yardımcısı Kerem Öten'in görüştüğünü de ifade eden Tunahan Turhan, "Mayo, kendisi de ne olduğunu anlayamadığı, pek fazla bilgi sahibi olmadığı gibi şeyler söyledi. Bu durumdan kendisinin da rahatsız olduğunu belirtti. Eşi ve çocuklarıyla birlikte gelmişler. Birlikte dönmüşler" dedi.

YAŞANTISI DÜZGÜNDÜ

Mayo'nun 6 ay önce Konya'ya geldiğini ve ailesi ile birlikte yaşadığını da belirten Turhan, şunları söyledi:

"Bu süre zarfında Konya'dan hiç çıkış yapmadı. İlk çıkışında böyle bir problem yaşandı. Türkiye'de yaşanan bir olay neticesinde böyle bir durum olduğunu düşünüyoruz. Yaşantısı da çok düzgündü. Ailesi ile vakit geçiren, Konya'da sürekli gezen ve bizim çok memnun olduğumuz bir oyuncuydu. Kesinlikle sözleşmesini feshetmeyi düşünmediğimiz oyunculardan bir tanesiydi. Önümüzdeki sezon için bile yeniden mukavele yapmanın planlarını yapıyorduk biz. Ama böyle bir olay meydana geldi.^"

"ADLİ OLAYA KARIŞMADI"

Mayo'nun Türkiye'de kaldığı süre içerisinde herhangi bir adli olaya karışmadığını da kaydeden Tunahan Turhan, "Kulübe herhangi bir olaya karıştığı, suçu olduğu, adli bir meselesi bulunduğu veya sınır dışı edileceğine dair hiçbir bilgi verilmedi" dedi.

KULUBÜMÜZ MAĞDUR OLDU

Yaşanan bu olaydan takımında etkilendiğini ifade eden Tunahan Turhan, "En mağdur durumda olan biziz. Takımdan gönderildiği yönündeki dedikodular doğru değil. En memnun olduğumuz, en iyi verim aldığımız bir oyuncuydu. Trabzonspor'la çok önemli bir maçımız var. Eksikliğini çok hissedeceğiz" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ DEĞİŞMEDİ"

Hedeflerinde herhangi bir değişiklik olmadığını da anlatan Tunahan Turhan, son olarak, "'Ligi iyi bir yerde bitirmeyi hedefliyoruz. Play off'u telaffuz etmeye başladık. Avrupa düşüncemiz var" dedi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Torku Konyaspor Joshua Mayo Türkiye Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title