Haberler

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Bülent Çaplı, sessiz sedasız istifa etti

Güncelleme:

Korona salgını ile mücadele devam ederken Toplum Bilimleri Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Bülent Çaplı görevi bıraktı. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Çaplı, "Gördüğüm lüzum üzerine bu kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yeni tip koronavirüs salgınında sosyal konularla ilgilenmek için kurulan Toplum Bilimleri Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Bülent Çaplı sürpriz bir şekilde istifa etti.

TEK CÜMLELİK AÇIKLAMA YAPTI

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugün yayınlanan "Toplum Bilimleri Kurulu'ndan istifa" başlıklı köşe yazısında Çaplı ile görüştüğünü ve kendisine "Muharrem sen benim arkadaşımsın, dostane olarak dahi olsa başkalarına söylemediğim gibi sana da nedeni konusunda tek kelime edeceğim, 'Gördüğüm lüzum üzerine ayrıldım'. Söyleyeceğim bu kadar" dediğini aktardı.

7 KİŞİLİK EKİPTEN OLUŞUYORDU

Koronavirüs salgını için ilk kurulan Bilim Kurulu daha çok tıp hekimlerinden oluşunca, sosyolojik sorunlar için de bünyesinde yeni bir Bilim Kurulu oluşturulmuştu. Sosyoloji, iletişim, psikoloji, din sosyolojisi, istatistik, tıp tarihi, iktisat sosyolojisi gibi alanlarda çalışan bilim insanlarından oluşan 7 kişilik ekip, Prof. Dr. Erol Göka, Prof. Dr. Kemal Ataman, Prof. Dr. Nuran Yıldırım, Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Prof. Dr. Teyfik Demir ve Prof. Dr. Bülent Çaplı yer almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Toplum Bilimleri Kurulu Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500

Yorumlar (43)

GERCEKLER:

ADAMLAR ADETA KONU MANKENI ÜLKEDE BILIM KURULUNUN DEGIL BIR KISININ ALDIGI KARARLAR UYGULANIYOR BUNU BILMEYEN VARMI KENDIMIZI KANDIRMAYALIM 350 BIN KISIYLE MÜZE ACILISINI KARADENIZ MITINGLERINI 100 BIN KISI ILE PARTIYE KATILMA GÖSTERISINI TURIST GELSIN DIYE PLAJLARI BAR PAVYON DISKO AVMLERIN ACILMASINI BILIM KURULUMU TAVSIYE ETTI DERSINIZ AMA BIR GÜNAH KECISI GEREKLI BUDA BILIM KURULU OLACAKTIR ADAM BUNU GÖRMÜS OLABILIR

37
7
yanıtYanıtla
Maho Dayı:

Ne yapcaktik intiharmi edelim.

yanıt0
yanıt9
yani:

Bu işin sonunda birileri illaki yargılanacak. Çok fazla skandal var. Belki de ondan korktu ya da vicadı insanların göz göre göre riske edilmesini kaldıramadı. Çünkü bakan kendi diyor; salgın artıyor diye. bu durumda okul açmak intihar değil de nedir.

yanıt9
yanıt0
meczup:

bu iktidar her şeyde rakamları manipüle edip ülkeyi yalanlarla yönetiyor istifa konusuna gelince gördüğüm lüzum üzerine görevimden ayrılıyorum diye açıklayıcı olmayan yuvarlak laf etmiş ne lüzum görmüşte o görevden ayrılıyor halktan ne gizleniyor veya halka anlatılmayan olumsuzluklar ne? biliyoruz ki hiç bir dünya ülkesi bu konuda iyi durumda değil ama bu gerçeklerin halktan gizlenmesinin bahanesi olamaz allah bu işin sonunu hayretsin

25
6
yanıtYanıtla
Maho Dayı:

bence siz ve yakınlarınız acilen bir psikiyatri polikliniğine başvurmalı.

yanıt4
yanıt21
Gerçek:

İktidar patronların çıkarlarını halk sağlığına değişiyor. İnsanlar ölüyor ama onlar özel okul sahibi on kişi için milyonların canıyla kumar oynuyorlar.

yanıt10
yanıt0
yener:

insanlar normal zaman da vefat etmiyorlarmıydı kalp krizi geçiren kaza yapan kronik hastalıklardan gripten nedense birileri algi yaratmak için bu ölenleride krona deyip ortalığa meyden okuyor sen tedbirini al gerisini ALLAH A birak

8
23
yanıtYanıtla
YENER´E CVP:

DOGRU HER YIL DÜNYADA SADECE GRIPTEN ÖLENLER CORONADAN ÖLENLERDEN COK DAHA FAZLA KANSERDE AYNI SEKILDE AMA BU DÜNYADA BIR CORONA SALGINI OLMADIGI ANLAMINA GELMEZ MILYARLARCA INSAN O KADAR DOKTOR BILIM INSANI SALAK BIR TEK SENMI BILGILI VE AKILLISIN AYRICA MIKROPLAR DIN AYIRIMI YAPMIYOR HABERIN OLSUN

yanıt14
yanıt3
Maho Dayı:

Bugune kadar kimse ölmemişti brader. Hepsi 100 yasina kadar yaşıyordu. Bırak brader beslemeleri. Yuzbinlerce emek gostereb saglik personeline yazık. YOK GÜNDE EN AZ 100bin kisi oluyormus yok oluleri sakliyorlarmış yok kovidten oleni kalp krizi yaziliyormus. Ya kardesim madem kovutten öleni kalp krizi yada kanser yazarsan bu merhum ailesine, naaş yıkayan gassala, belediye gorevlisine, naaşın cocuklarina neden bulaşmıyor.

yanıt1
yanıt7
Aylin:

Adamlar konu mankenliği yapıyor sözleri kesinlikle ne hükümet nede halk tarafımdan dinlenip uygulanmıyor napsınlar

22
2
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title