Haberler

Tokat - Dolu, Arıları Telef Etti

Tokat'ın Kazova Bölgesinde Bulunan Bazı Kasaba ve Köylerinde Yağan Şiddetli Dolu Tarım Alanlarında Büyük Hasara Neden Olurken, Binlerce Arı da Telef Oldu. Kalan Arılar İse Kızgın Olmaları Nedeniyle Çekim Yapan Basın Mensuplarına Zor Anlar Yaşattı.

TOKAT'ın Kazova bölgesinde bulunan bazı kasaba ve köylerinde yağan şiddetli dolu tarım alanlarında büyük hasara neden olurken, binlerce arı da telef oldu. Kalan arılar ise kızgın olmaları nedeniyle çekim yapan basın mensuplarına zor anlar yaşattı.

Dün akşam saatlerinde yağan şiddetli dolu Kazova bölgesinde Emirseyit, Büyükyıldız, Güryıldız beldeleri ve üç köyde 10 bin hektarlık alanda büyük zarara neden oldu. Bölgedeki tarım alanlarındaki fideler ve ağaçlarınındaki erişmekte olan meyveler yaklaşık yüzde 90 oranında hasar gördü. Meyve ve sebzelerin yanısıra doluya maruz kalan binlerce arı öldü. Emirseyit beldesinde 280 kovanla arıcılık yapan Erdal Şeker, arılarının çoğunun öldüğünü belirterek, "Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Dolunun kovanlara vurarak ses yapmasıyla arılar dışarı çıktı ve dışarı çıkan arılar dolu nedeniyle öldü. Binlerce arı telef oldu." dedi. Dolunun şoku ile kızgın olan arılar, görüntü çeken basın mensuplarına zor anlar yaşattı. Basın mensupları özel elbise giyerek çekim yapabildi. Tokat Valisi Şerif Yılmaz da bölgede incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz, çiftçilerin zararının karşılanması için çalışmalar başlatılacağını söyledi. Hasar tesbit çalışmaları başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title