Haberler

Tire'de Cüzdanını Unutan Turist İçin Seferber Oldular

İzmir’in Tire ilçesinde salı pazarını gezmeye gelen yabancı turist, bir banka şubesinde cüzdanını unutunca, banka ve kent müzesi çalışanları seferber oldu.

İzmir'in Tire ilçesinde salı pazarını gezmeye gelen yabancı turist, bir banka şubesinde cüzdanını unutunca, banka ve kent müzesi çalışanları seferber oldu. Tire Kent Müzesi görevlilerinin uzun uğraşları sonucu, turist ülkeden ayrılmadan Kuşadası'nda cüzdanı teslim edildi.

Tire'nin dünyaca meşhur salı pazarını gezen turist kafilesinin içinde bulunan Alman uyruklu Carla Brigitta Werkmeister ve Babası Ernst Otto Werkmeister, döviz bozdurmak için bir banka şubesine girdiler. Burada işlemlerini halleden yapan baba ve kızı, daha sonra kafilenin toplanma noktasına giderek otobüse bindiler ve Kuşadası'na doğru yola çıktılar.

Turist baba-kız bankadan ayrıldıktan sonra banka görevlileri, desk üzerinde unutulan cüzdanı fark ettiler. Turistlere ait olduğunu tespit ettikleri cüzdanı teslim etmek için derhal Tire Kent Müzesi ile irtibat kurdular. İçerisinde 582 avro, 20 İsviçre Frangı ve 90 Türk Lirası ile vesikalık fotoğraf bulunan siyah cüzdanı, sahibine ulaştırmak için seferberlik başlatıldı. Banka görevlileri, Tire'de turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri noktalardan biri olan Kent Müzesi, tur firmalarının yetkilileriyle sürekli bağlantı halinde olduğu için Kent Müzesi'nden yardım istediler.

Kuşadası'na götürdüler

Banka görevlilerinden, cüzdanı tutanakla teslim alan Tire Kent Müzesi görevlileri, cüzdanda bulunan vesikalık fotoğraftan yola çıkarak, güvenlik kamerası görüntülerini incelediler, cüzdanın sahibinin hangi kafileyle geldiğini uzun uğraşlar sonucu tespit ederek kafilenin rehberine ulaştılar. Rehbere telefonda konuyu anlatan müze yetkilileri, turistlerin Kuşadası Tusan Otel'e gittiklerini öğrenince, hemen müze görevlilerini Kuşadası'na gönderdiler.

Turist, teşekkür etti

Kuşadası TUSAN Otel'de cüzdanın sahibi Carla Brigitta Werkmeister'ın babası Ernst Otto Wekmeister ile buluşan müze görevlileri, cüzdanı tutanakla birlikte teslim ettiler. Cüzdanın çalındığını düşündüklerini belirten Baba Wekmeister, müze yetkilerine, Tire'ye ve tüm Tirelilere minnettar olduğunu belirtti.

"Onların huzuru önceliğimizdir"

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı, "Tire'ye gelen tüm turist misafirlerimiz hem maddi olarak hem fiziki olarak güven altındadır. Tüm yerli ve yabancı turistlerimiz ilçemize güven içinde gelebilirler. Onların rahatı ve huzuru birinci önceliğimizdir. Son yaşanan bu olayda cüzdanını unutan misafirimize de geçmiş olsun diyoruz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası İzmir Tire Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title