Haberler

Times: IŞİD'in Asıl Hedefi Türkiye

Güncelleme:

Times gazetesi, son olarak İskoç yardım görevlisini öldüren IŞİD'in asıl hedefinin Türkiye olduğunu ve Ankara'nın savaşta kilit rol almasını önlemek istediğini yazdı.

Times gazetesi, son olarak İskoç yardım görevlisi David Haines'ın başını keserek öldüren Irak Şam İslam Devleti örgütünün asıl hedefinin Türkiye olduğunu yazdı. Gazeteye göre IŞİD, Ankara'nın yaklaşan savaşta belirleyici bir faktör olmasını önlemek istiyor.

Times'ın diplomasi editörü Roger Boyes analizine, Haines'i öldürülmesinin vahşice bir meydan okuma olduğunu belirterek başlamış. Boyes bununla birlikte cihatçıların ustaca bir hesap yaptıklarını belirtmiş.

Roger Boyes'un analizi şöyle devam ediyor:

"ASIL HEDEF TÜRKİYE"

"Burada asıl hedef, Britanya değil Türkiye'ydi. Haziran ayında Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basan IŞİD'in elinde 49 Türk rehine var. ABD ve Britanya savaş için geniş bir koalisyon oluşturmaya çalışırken, Suriye'yle uzun bir sınırları olan ve NATO'nun çok önemli bir üssüne sahip Türklerin katkısının, IŞİD'e karşı hızla yürütülecek bir saldırının başarısı için çok önemli olduğu açık. Ancak bir gözü de hapsedilmiş vatandaşlarında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşa dahil olmakta gönülsüz."

"ÖLÜMLER ÜLKELERİN ADIM ATMASINI SAĞLAYACAK"

Boyes daha sonra iki Amerikalı'nın başları kesilerek öldürülmelerinin esasında ABD Başkan Barack Obama'nın savaşa destek bulmasına yardımcı olduğunu, Haines'in öldürülmesinin de Britanya hükümetinin IŞİD'e karşı kararlılığını artıracak gibi göründüğünü vurguluyor.

"TÜRKİYE SALDIRIYA EN FAZLA AÇIK İTTİFAK ÜLKESİ"

"Türkiye, cihata karşı oluşturulduğu varsayılan ittifakın kararsız üyeleri arasında saldırıya en fazla açık olanı ve en önemlisi. Yabancı cihatçıların çoğu Suriye'ye Türkiye üzerinden giriyor. IŞİD'in Suriye üzerinden transit ticareti çok tehlikeli bir hale getirmesinin ardından, Türkiye'nin Irak'la ticareti yüzde 30'dan fazla azaldı. Aynı zamanda IŞİD'in gelir kaynaklarından biri de, Türkiye sınırında el konan petrolün satışı."

"KAFA KESME OLAYI TÜRKİYE'NİN ROLÜNÜ KİLİTLİYOR"

IŞİD'e karşı verilen mücadelede gelinen durumu "karışık" olarak nitelendiren Boyes yazısını şöyle noktalıyor:

"Britanyalı bir yardım görevlisini başını keserek öldürmek Birleşik Krallık'ta mideleri bulandıracak ancak ülkenin politikasını değiştirmeyecektir. Ancak benzer hareketlerin hem de kitlesel ölçüde yapılabileceği korkusu, Türkiye'nin yaklaşan savaşta belirleyici bir faktör olma yeteneğini köreltiyor."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Times Işid Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (88)

maho:

kahrolsun PKK. . . .

23
13
yanıtYanıtla
mustafa:

pkk önce kendini kurtarsın gerisi boş versen o rehineler olmasa bizde ışid ile savaşmak zorunda kalırdık

yanıt0
yanıt0
HEZAX:

ISID TÜRKIYEYE SALDIRMAZ CÜNKÜ SILAHINDAN TUTUN TA SINIRDAN GECMEYE KADAR KAMPLARDAN TUTUN TA EGITIMINE KADAR TÜRKIYE SAGLIYOR ISID KÖPEKLERI SAHIBINE SIMDILIK SALDIRMAZ AMA AMARIKA YARIN TÜRKIYEYI TERORISTLER YARDIM YAPAN LISTEYE ALSALAR SASIRMAMAK GEREK CÜNKÜ TÜRKIYE ZATEN BU ISIDE BELIRTIGIMIZ GIBI HER TÜRLÜ YARDIMI YAPIYOR YANI BANA GÖRE TÜRKIYENIN ISIDTEN BIR FARKIDA YOK ZATEN ISID TERORIST TÜRKIYE TERORIST LANETB OLSUN HER IKISINEDE

9
24
yanıtYanıtla
DOGAN:

SEN TERORİST DEYİLMİSİN KEKOO:??

yanıt0
yanıt0
Nomissizler hemen batiya kaçarlar:

Gelsinlerde türkiyenin güneydoğusundaki pkklıları ve yandaşlarını temizlesinler

16
15
yanıtYanıtla
zaza:

senin gibi karı kılıklı değiller kaçsınlar zaten hala savaşıyorlar

yanıt0
yanıt0
maho:

türkiye ve türkler için bir tek terör örgütü vardır, o da PKK ve yandan çarklısı PYD dir, Işid türkiye için bir tehlike değildir, esas tehlike pkk ve bölücü kürtlerdir. . .

17
12
yanıtYanıtla
mustafa:

kesinlikle doğru pkk önce ışid den kendini kurtarsın

yanıt0
yanıt0
Alemdar:

Cumleten selamun aleykum. Beyler New yor post Times ve BBC gibi benzeri media kuruluslari hic bir zaman dogruyu yazmazlar. Helede konus Turkiye ise karalama kampanyasi hazir. Bu media kuruluslari masonlar icin calissiyor ve Turkiyeyi bir sekil savasa sokmak istiyor. Cunku buyuk orta dogu projesinde Turkiye onemli rol oynuyor. Tek bir devlet var orta doguda gercek guc olarak gelecegin gucu oda Turkiye. Vatanimizi karistirmak istiyenler cok ve i nsallah buna boyun eymiyecegiz. Turkler 2 kez dunyaya hakim olacak Hadisi-Serif. Amerika yani Israil hep bu tur terrorisleri elde tutup oynatmislardir insallah bu oyuna gelmiyecegiz.

24
4
yanıtYanıtla
KAAN:

ZATEN TÜRKİYE İŞİDİ YARATTİ NE HEDEF ALACAK

17
10
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title