Haberler

Tika'dan Kosova'da Engelliler Okuluna Ek Bina Desteği )

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Kosova'daki 'Lef Nosi' Engelliler Okulu'na mutfak ve el işi çalışmalarının yapılacağı ek bina yaptı.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Kosova'daki 'Lef Nosi' Engelliler Okulu'na mutfak ve el işi çalışmalarının yapılacağı ek bina yaptı.

Törenli bir şekilde açılışı yapılan binada 30'u yatılı olmak üzere 86 çocuk bundan böyle daha iyi hizmet alacak. Kosova'nın kalkınmasında önemli desteklerde bulunan TİKA, tarımcılık yanı sıra diğer destekleri yanında Kosova'daki eğitime de desteklerde bulunuyor. Kosova'da 2004 yılından bu yana 50'ye yakın büyük projeye imza atan kurum, önümüzdeki günlerde yeni açılışlar gerçekleştirecek. TİKA Kosova temsilcisi Adem Urfa, Kosova'da engelli çocuklara eğitim veren dört okuldan biri olan Prizrendeki 'Lef Nosi' Okuluna yaptıkları yardımdan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Urfa, açılış töreninden sonra yaptığı açıklamada: 'Geçtiğimiz yıl Lef Nosi ilköğretim Okulu ile temasımız oldu. Okulda bazı eksiklikler vardı. Çocukların daha iyi, daha modern şartlarda eğitimlerine devam edebilmeleri için bazı eksikler vardı. Biz bu süreçte çalışmalarımızı tamamladık. Yapılan çalışmalar sonucunda ıslak zeminler tamamen yenilendi, bir mutfak ve bir yemekhane buraya eklendi ve yatılı kalan çocukların daha hijyenik şartlarda yemek yenmesi sağlandı' diye konuştu.

TİKA koordinatörü, ayrıca bir ek binayla bir derslik ve çocukların el işlerini yapmasına olanak sağlayan bir atölye oluşturulduğunu da bildirdi. Okul Müdürü Iljaz Krasniçi okulun tarihçesi hakkında kısa bilgi verdikten sonra, okula yapılan bu yardımdan dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ifade etti ve okulda müdürlük yaptığı altı yıl içerisinde yapılan yardımların arasında TİKA tarafından yapılan bu yardımın ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

Törende konuşan, Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Daimi Sekreteri Cavit Dakay, Eğitim Bakanının çok arzulamasın rağmen, mecliste çıkan bir acil toplantı yüzünden açılış törenine katılamadığını belirtti. Dakaj, 'Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve TİKA temsilcileri nezdinde, Türkiye'nin Kosova'ya her alanda vermiş olduğu desteğinden dolayı teşekkürlerimizi sunmak istiyorum' diyerek okul müdürünü de kutladı. 'Lef Nosi' Engelliler Okulu'na TİKA'nın yapmış olduğu ek binanın açılışında bulunmaktan memnun olduğunu belirten T.C. Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, TİKA'nın tarımdan sağlığa birçok alanda projeleri olduğunu fakat bu yardımın farklı olduğunu belirtti. Ozan bu projenim hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkürler ederken şöyle dedi: ' Bütün dünyada ve Kosova'da, Türkiye'de her yerde, bazı insanlar daha az şanslı doğarlar, herkes aynı şansa sahip olarak doğmuyor. Devletin ve bütün halkın, o insanlara bir borcu var. Onları koruma, onların daha güzel bir hayata sahip olmasına yardımcı olmak. Zorluklarla mücadele eden ana babalarına yardım etme yükümlülüğümüz var.' Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja da, Türkiye Cumhuriyeti tarafından küçük fakat önemi çok büyük olan bu binanın açılış töreninde bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirtti. Muja, yapılan yardımla, bu okulda okuyan öğrencilerin daha iyi bir eğitim ve daha güzel bir ortama kavuştuğunu, dolayısıyla bu çocukların da hayatta katılmalarına destek olacağı inancını taşıdığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle ek binanın açılışı yapıldı. Tören, açılışı yapılan ek binanın gezilmesi ve öğrencilerle konukların sohbetiyle son buldu. Törene Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Aygün Eker, Kosova Polisi Prizren Müdürü Nexhi Krasniqi, Prizren belediye yetkilileri ve çok sayıda davetli de katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Songül Ozan Şanlıurfa Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title