Haberler

Şanlıurfa Ticaret Borsasında Pamuk Sezonu Açıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa Ticaret Borsasında pamuk sezonu, çırçır fabrikası sahiplerine sabah saatlerinde verilen tirit ziyafetiyle açıldı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Organize Sanayi Tescil Bürosu'nda bulunan pamuk pazarında verilen tirit yemeğine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Derviş Göçer, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur, çırçır fabrikası sahipleri ve çok dayıda davetli katıldı.

Verilen tirit yemeğinin ardından, Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde oluşturulan Pamukta Kirliliği Önleme Komisyonu ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur tarafından pamuktaki kirlilik sorunu masaya yatırıldı.

Pamuk sezonunun tüm üreticilere hayırlı olması dileklerinde bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, pamuk kirliliği konusunun çok ciddi bir sorun olduğuna değindi. Pamuğun temiz toplanması yönünde uyarılarda bulunan Başkan Kaya, Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonunun çalışmalarının sonuç verdiğini ve Şanlıurfa pamuğunun kalitesinin giderek arttığını kaydetti.

ON BEŞ GÜNDE BİR TOPLANTI YAPILACAK

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek ise, katılımcıların sorularını yanıtlayarak, Şanlıurfa pamuğunun çok kaliteli olduğunu belirtti. Şanlıurfa'nın Türkiye pamuğunun yüzde 42'lik bir bölümünü karşıladığını aktaran Çiçek, istenilen kaliteyi yakalayabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak gerektiğini ifade etti. Şanlıurfa pamuğunu hak ettiği yere getirmek için bundan sonraki süreçlerde 15 günde bir çırçır fabrikası sahipleri ile bir araya geleceklerini ifade eden Çiçek, böylece çırçır fabrikası sahiplerinin sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını belirtti.

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur ise, pamuğun toplanmasında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Kaya Kaya Pamuk Ali Çiçek Şanlıurfa Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500

Yorumlar (1)

MİRAN:

BOŞ BIŞI UYUŞTURUCU MADDE ACLIKTAN OLURUM YINE MADDE KULLANMAM

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title