Haberler

Thk Başkanı Öktem: Maalesef Halkımız Bizi Deri Toplayan Kuruluş Olarak Tanıyor

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem Yozgat'ta düzenlenen bölge toplantısında, "Maalesef halkımız Türk Hava Kurumu'nu sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıyor.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem Yozgat'ta düzenlenen bölge toplantısında, "Maalesef halkımız Türk Hava Kurumu'nu sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıyor. Daha önce maalesef kurum ticari amaçlar için kullanılmış. Türk Hava Kurumu bundan sonra, havacılık dışında başka bir konuyla ilgilenmeyecek" dedi.

Yozgat'ta düzenlenen THK bölge toplantısına 7 il ve 50 ilçeden şube başkanları ile genel merkez yöneticileri katıldı.Toplantıda konuşan THK Genel Başkanı Vacit Öktem, kurumun eğitim faaliyetleri konusunda bilgi verdi, havacılık faaliyetleri dışında başka bir konuyla ilgilenmeyeceğini söyledi. Öktem, "Maalesef halkımız, Türk Hava Kurumu'nu sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıyor. Evet biz deri topluyoruz, ama bu toplanan deriler karşılığında Türkiye'nin dört ayrı noktasında bulunan eğitim kamplarımız var. Bunun yanında belki halkımızın bilmediği hizmetlerinden birisi de, hava ambulansının altyapısı Türk Hava Kurumu tarafından temin edilmektedir" dedi.

THK'nın üniversitesi bulunduğunu ve 2 bin öğrenci yetiştirdiklerin, bunun yanında bir uçuş akademileri olduğunu belirten Vacit Öktem, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki pilot eğitiminin yüzde 45'ini THK sağlıyor. En son Türk Hava Yolları (THY) ile yaptığımız anlaşma gereği hava yollarına yüz pilot yetiştireceğiz. Bu hizmetlerimizin devam etmesi ve daha da gelişmesi için halkımızın bize güven duyması lazım. Biz o derileri topluyoruz ama karşılığında da halkımıza havacılıkla ilgili bu tür sorunları çözmeye gayret ediyoruz. Bu anlamda daha ileriye gitme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk Hava Kurumu bundan sonra havacılık dışında başka bir konuyla ilgilenmeyecek. Daha önce maalesef kurum ticari amaçlar için kullanılmış. Bunun için, havacılık dışında ticari faaliyetlerin doğru olmadığı düşüncesindeyiz. Kurumumuz havacılık faaliyetleri içerisinde kalmalı. Hedefimiz amatör ve sportif havacılık alanında, Türk Hava Kurumu'nun ülkemize hizmet etmesidir" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vacit Öktem Yozgat Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title