Haberler

TGC-KAS 65. Yerel Medya Semineri Sona Erdi

Güncelleme:

Kocaeli, Yalova, Düzce ve çevre ilçelerden çok sayıda gazetecinin katıldığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) - Konrad Adenauer Stiftung'un birlikte düzenlediği 65. Yerel Gazetecilikte Meslek içi Eğitim Semineri, sertifika töreni ile sona erdi.

İSTANBUL - TGC- KAS'ın birlikte 16 yıldır düzenlendiği yerel medya seminerlerinin 65'incisi Basın İlan Kurumu'nun Kocaeli'ndeki Bayramoğlu Tesisleri'nde yapıldı. "Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim" konulu seminere; Kocaeli, Yalova, Düzce ve çevre ilçelerden çok sayıda gazeteci katıldı. Seminerler; akademisyenleri, usta gazetecileri, yerelde çalışan meslektaşlarıyla buluşturarak mesleki bilgilerin paylaşabileceği platformun oluşmasını sağladı.

2 gün süren seminerde birbirinden önemli konular ele alındı. İçerik sorunlarından sermaye siyaset sarmalarında medyaya, günümüz medyasındaki etik sorunlardan yeni medyaya kadar pek çok konu; gazeteciler, avukatlar, akademisyenler tarafından katılımcılara oturumlarda aktarıldı. Seminer, TGC Başkanı Turgay Olcayto'nun Değerlendirme konuşması ve Sertifika töreni ile sona erdi. TGC Başkanı Turgay Olcayto, kapanış konuşmasında, "Türkiye'nin çağdaş, çok sesli, demokrasiye kavuşması en büyük dileğimiz. Önemli olan Türkiye'nin çok seslilik içinde çağdaş bir demokrasiye ulaşması yolunda hem yaygın hem de yerel basının üstüne düşen görevi layıkıyla yapabilmesidir" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak siyasete hep uzak durduklarını aktaran TGC Başkanı Olcayto, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bu tarafsızlık kamuoyunun yanıltılmasına karşı çıkmamak anlamında değil. Bu tarafsızlık hiçbir zaman sansürü, oto sansürü Türkiye'ye reva gören iktidarlara karşı çıkmamak anlamında değil" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin meslek için çalıştığının altını çizen Başkan Olcayto, TGC'nin en sağdan en sola kadar bütün yayın organlarından Cemiyetin 3 bin 589 üyesinin bulunduğunu söyledi.

Başkan Olcayto, meslektaşlarına şu tavsiyede bulundu: "Ne olursa olsun küçük siyasi çıkarlar için bölünmeyin. Salt gazeteciliği yerine getirmeye çalışın" dedi.

TGC ve KAS'ın birlikte düzenlediği seminerlerin devam edeceğini söyleyen Başkan Olcayto, önümüzdeki seminerlerde medya okuryazarlığı konusunun da işleneceğini belirtti. Başkan Olcayto, Yerel Medya Ödülleri düzenleyerek yereldeki basın çalışanlarını ödüllendirdiklerini anlattı. Bu yıl ödül kazanan Mustafa Kemal Bektaş'ın Almanya'ya gönderildiğini dile getiren Olcayto, bu yarışmaya herkesin eserlerini göndererek katılabileceğini sözlerine ekledi. Başkan Olcayto'nun değerlendirme konuşmasının ardından sertifika törenine geçildi.

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, ise yerel medya ödülleri hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Güneş, "Yerel gazetecilik ödülü, yerel gazetelerde çalışan gazetecileri kapsar. Değerlendirmede, bu kuruluşlarda çalışanların yerel konular ve meslek kurallarının uygulanması için olanaklarını en iyi şekilde kullanmaları dikkate alınır. Ödüller, haber fotoğraf ve sayfa düzeni dallarında verilir" dedi. Güneş, konuyla ilgili ayrıntılı bilginin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden alınabileceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgay Olcayto Yalova Düzce Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title