Haberler

Teknolojinin Zirvesi SAP Forum Ankara'da Buluştu

Güncelleme:

SAP, Türkiye'nin e-devlet dönüşümüne destek verecek çözümlerini SAP Forum Ankara'da tanıttı.

SAP, "Yepyeni Bir Yarış" başlığıyla gerçekleştirdiği SAP Forum etkinliğini İstanbul'un ardından Ankara'ya taşıdı. 21 Şubat'ta, Rixos Otel'de gerçekleşen etkinlik iş dünyasından 600 orta ve üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin'in yaptığı SAP Forum Ankara'da SAP'nin Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamındaki hedefleri, kamu kuruluşlarına değer sağlayacak çözümleri tanıtıldı. SAP çözümlerinden faydalanan şirketlerin başarı hikâyelerine de yer verildi. SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, "SAP olarak Türkiye'nin e-devlet dönüşümünü destekliyoruz ve küresel çaptaki bilgi birikimimizle bu dönüşüme katkı yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu nedenle SAP Ankara Forum'da bu yıl kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik çözümlerimize ağırlık verdik," dedi.

SAP, bu yıl 17'nci kez düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği olan SAP Forum'un Ankara ayağını 21 Şubat'ta Rixos Otel'de gerçekleştirdi. 600 katılımcıyı ağırlayan SAP Forum Ankara'da hızla değişen koşullarda rekabetçi kalabilmenin yeni yöntemi "Yepyeni Bir Yarış" ile sahneye taşındı. SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin'in açılış konuşmasını yaptığı SAP Forum Ankara'da 6 paralel salonda 35'in üzerinde sunuma yer verildi.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, "SAP olarak her zaman inovasyona ve müşterilerimize değer katmaya odaklanıyoruz. İş dünyasında kullanıcı deneyimi ve beklentilerinin farklılaşması ile yapısal değişimlerin gerçekleştiği bir dönemdeyiz. Biz bu süreci 'Yepyeni Bir Yarış' olarak tanımladık. Bu yarışta biz de farklı ve öncü çözümlerle yarışıyoruz. Kazanmanın tek yolunun inovasyondan geçtiğine, yenilikçiliğe inanan ve bunu faaliyetlerine yansıtabilen şirketlerin başarılı olacağına inanıyoruz. SAP olarak Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamındaki e-dönüşüm hedefine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının da SAP'nin sunduğu çözümlerle dünyadaki iş yapış biçimlerini ve en iyi uygulamaları Türkiye'ye taşıyabileceğine inanıyoruz," şeklinde konuştu.

Zeynep Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: "SAP olarak Türkiye'nin e-devlet dönüşümünü destekliyoruz ve küresel çaptaki bilgi birikimimizle bu dönüşüme katkı yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. İnanıyorum ki SAP'nin Türkiye'de geniş çaplı bir yapılanmaya sahip olması, e-devlet dönüşümü süreçlerinin hızlı, nitelikli ve küresel standartların üzerinde bir kaliteyle ilerlemesine destek olacaktır. Bu nedenle SAP Ankara Forum'da bu yıl kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik çözümlerimize ağırlık verdik. SAP çözümlerinden yararlanan özel sektördeki müşterilerimiz yüksek verimlilik anlamında önemli aşamalar kaydediyor. Tıpkı özel sektöre olduğu gibi kamu sektörüne de verimlilik ve vatandaş/müşteri memnuniyeti alanlarında yepyeni büyüme fırsatlarını son derece geniş bir çözüm yelpazesiyle sunuyoruz."

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin: "Kamuda yazılıma ayrılan bütçenin yükselmesi gerekiyor."

Kurumların BT bütçelerinin %80'inin donanım ve altyapı yatırımlarına, geri kalan kısmın ise yazılım ve servisler gibi diğer alanlara ayrıldığına dikkat çeken SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, "Dünyada gelişen teknolojiyi yüksek seviyede kullanan ülkelere baktığımızda, bu oranın tam tersi bir seyir izlediğini görüyoruz. Türkiye'de de kurumların rekabette farklılaşması için süreç ve uygulamalarını ön plana alarak, yazılım ve hizmet alanlarında da gelişen teknolojiden maksimum seviyede yararlanmaları gerekiyor. Kurumlar, maliyetlerinin yükselmesini engellemek ve sürdürülebilirliklerini korumak için teknolojiyi tüm süreçlerine dahil etmeliler. Bunu yaparken de devreye en hızlı şekilde alınabilen ve en yüksek katma değeri sağlayacak yenilikçi çözümlere yoğunlaşmaları gerekiyor. Bu şekilde hareket edildiği takdirde alınan riskler en düşük seviyeye geriliyor, kararlar doğru ve hızlı bir şekilde alınabiliyor, uzun vadede teknoloji yatırımlarından elde edilen fayda en yüksek seviyeye ulaşıyor."

SAP, Türkiye'nin 2023 vizyonunu destekliyor

SAP Forum Ankara'da teknolojinin hızlı gelişimine paralel olarak kamu alanında bazı ihtiyaçların ön plana çıktığı, SAP'nin operasyonlarını ve çözümlerini bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik şekilde konumlandırdığı vurgulandı. Bu kapsamda SAP, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) uygulamalarının yanı sıra veritabanı, iş zekâsı, bulut bilişim, mobilite gibi çözümler de sunuyor. SAP, yalnızca ERP alanına değil, HANA gibi bellek-içi platformlar, Sybase ASE gibi geleneksel veritabanı ve Sybase IQ gibi veriambarı teknolojileri alanlarına da odaklanıyor.

Teknoloji dünyasının en önemli gündem maddeleri arasında yer alan "büyük veri" konusu etkinlikte ayrıntılı olarak ele alınan konuların başında geldi. SAP'nin inovatif HANA çözümü ve mobiliteye yönelik ürünleriyle büyük verinin hem vatandaşlar, hem de kurum çalışanları tarafından hızlı ve her yerden erişilebilir hale gelerek hizmet ve yaşam kalitesini yükselttiğine, bu sayede vatandaş odaklı hizmetin daha yoğun olarak sunulabildiğine dikkat çekildi. SAP'nin bunlara ek olarak veriyi anlamlandırabilen altyapıların kurulmasına yönelik çözümleri de tanıtıldı.

Tecrübesini, e-devlet dönüşümü projelerine taşıyacak

SAP Forum Ankara'da SAP'nin eğitim, sağlık, maliyet, savunma ve kamu güvenliği gibi alanlarda gerçekleştirdiği projelerin başarı hikâyelerine yer verilerek, SAP'nin küresel çapta sahip olduğu tecrübesini Türkiye e-devlet dönüşümü projelerine taşıma vizyonuyla hareket ettiği belirtildi. Bu çerçevede SAP vergi ve gelir yönetimi, mobil cihaz yönetimi, tapu kadastro çözümleri, taktik saha lojistik projeleri, vergi denetçileri ve emniyet güçlerinin operasyonlarının mobilize edilmesi, kurumların büyük veri ve hızlı raporlama problemlerinin çözülmesi gibi projelere yönelik olarak katkı sağlamayı hedefliyor.

SAP Forum Ankara'da kamu kurum ve kuruluşlarının hedeflerine ulaşmak, vatandaş merkezli hizmet sunabilmek ve BT yatırımlarını sürdürülebilir kılmak için ihtiyaç duydukları çözümler, interaktif uygulamalar, SAP ve iş ortaklarının vizyoner sunumlarıyla gösterildi. SAP'nin ABD'deki Stanford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği, müşterilerin ihtiyaç ve gereksinimlerinin hızlı bir şekilde belirlenebilmesi ve prototiplendirilmesini sağlayan "Design Thinking Metodolojisi" gibi inovatif hizmetler ise SAP Forum Ankara'da katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeynep Keskin İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title