Haberler

Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisini Dünya Tanıyacak

Karadeniz Bölgesi'ndeki ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'ndeki çalışmalar hız kazandı.

Karadeniz Bölgesi'ndeki ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'ndeki çalışmalar hız kazandı. Tekkeköy Belediye Başkanı CHPli Hayati Tekin, tarihi evlerin restorasyonu iye çevre düzeni ve mesire alanındaki çalışmaların yaza kadar tamamlanacağını söyledi.

Karadeniz Bölgesi'ndeki ilk insan yerleşkesi olan ve tarihi M.Ö. 10 bin ile 60 bin yıllarına dayanan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'ndeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Rumlar'dan kalma tarihi üç evin restorasyon çalışmaları tamamlanarak dönem müzeleri olarak hizmete girecek. Bölgenin çevre düzenleme çalışmaları ile ören yeri, mesire alanı, mescidi ve kameriyelerin yaza kadar tamamlanacağını dile getiren Tekkeköy İlçesi Belediye Başkanı Hayati Tekin, bölgede incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hazırlamış olduğumuz projelerle burayı dünyaya tanıtacağız. Öncelikle bölgenin kumalaştırmasını tamamladık. Ardından çitlerle çevirip güvenlik kameraları takarak bölgenin güvenliğini sağladık. Ardından Rumlar'dan kalma tarihi üç evi koruma kuruluna onaylattık. Tarihi evler restorasyon çalışmalarına başladık. Tarihi üç evin restorasyonu yaza kadar bitecek. Arkeoloji vadisine gelen insanların tarihi ve doğanın eşsiz güzellikleri arasında güzel bir gün geçirebilecekler. Yine belediyemiz önünde sergilenen taş devri insanının yaşayışını sergileyen heykelleri de burada belirlediğimiz noktalara yerleştireceğiz. Bu yaza kadar tüm çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden insanlar buraya akın akın gelmeye başladı. Projemiz tam anlamı ile tamamlandığında yerli ve yabancı onlarca ziyaretçinin gezip görmeye geleceği bir yer haline dönüşmüş olacak. Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisini tüm dünya tanıyacak." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Bölgesi Hayati Tekin Tekkeköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title