Haberler

Tekerlekli sandalyede dans büyüledi

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tekerlekli Sandalye Dans Projesi (Wheelchair Dance Project) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) dün akşam sanatseverlerle buluştu.

Salonu dolduran izleyiciler gösterinin sonunda sanatçılarla dans etti.

Tekerlekli Sandalye Dans Projesi (Wheelchair Dance Project) İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) dün akşam muhteşem bir gösteriye imza attı. Sanat yönetmenliğini Banu Dağcıoğlu Türkeli'nin üstlendiği etkinlikte şef İbrahim Yazıcı, tenor Aydın Uştuk, sopranolar Aytül Büyüksaraç, Nazlı Alptekin, Zibelhan Dağdelen, piyanistler Deniz Dağdelen, Emre Altpekin, basçı Hasan Alptekin ve kemanist Eren Ekici eşlik etti. "Fark Yaratanlar ve Dostları" olarak da anılan ekipte tekerlekli sandalyeli dansçılar Bora Acar Zöngür, Alperen Çalışkan, Ayla Beytaşı, Burhan Elli, Caner Türkseven, Kardelen Yılmaz, Mehmet Arık, Neşe Aydemir, Nur Özgül, Özlem Babasız, Sinem Öntürk, Sude Yubaş, Yasemin Uğurcan, Zehra Kosava, Ece Nazir e Tunca, Ersin Evren ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Konservatuvarı öğrencileri Efe Kızık, Melisa Kuyumcu, Deniz Sarıçoban, Nilsu Şaylı ve Ece Tunca da yer aldı.

Gecenin sonunda izleyiciler sanatçılarla birlikte dans etti. Dans eden izleyicilerin arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de vardı.

Farkındalık yaratıyor

Tunç Soyer, "Bu akşam bizlere dans, müzik ve estetiğin buluşmasının şahikasını yaşattınız. Ama bazen sadece müzikle estetik yetmez. Güzel bir dans gösterisinde müzisyenlerin, dansçıların ruhlarını görmek lazım ve bugün burada bu güzel insanların ruhlarını da gördük. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bilinçli bir toplum anlayışına katkıda bulunmak amacıyla hareket eden, erişilebilirlik koşullarını sağlayan her etkinlikte sahne aldıklarını belirten Banu Dağcıoğlu Türkeli, "Proje izleyicilerde farkındalık yaratmayı amaçlarken bir yandan da bedensel engellileri sanat ile buluşturuyor" dedi.

Gösteriyi izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer, kızları Defne ve Duygu Soyer, İBB Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve eşi Müyesser Özuslu da yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title